Annonce
Alarm 112

Politiet advarer: Svindler ringer til borgere og udgiver sig for at være betjent

I sidste weekend ringede svindleren til omkring 20 forskellige personer og bad dem udlevere personlige oplysninger med det påskud, at de netop skulle undgå svindel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Alle alarmklokker bør ringe, hvis en person ringer fra "politiet" og beder dig give ham personlige oplysninger. En svindler er nemlig i gang med netop sådan et nummer, advarer det ægte politi.

Viborgegnen: Telefonen ringer. Du kender ikke nummeret på skærmen, men du tager den alligevel.

I den anden ende er der en stemme fra en mand, som fortæller, at han er fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han siger, at en svindler har oprettet et lån i dit navn, og at politiet derfor har brug for dit cpr-nummer, kontonummer og Nem-ID for at sætte en stopper for svindleren.

Her kunne man som modtager af opkaldet være tilbøjelig til blot at udlevere oplysningerne. Ingen ønsker jo at blive narret - og vedkommende, som udgiver sig for at komme fra det lokale politi, virker troværdig, og han ringer endda fra nummeret 96101448, som tilmed faktisk tilhører Midt- og Vestjyllands Politi.

Men her handler det om at stoppe op, for det "ægte" politi kunne nemlig aldrig finde på at bede borgere om den slags oplysninger over telefonen, og manden i den anden ende er selv en svindler, som selv er ude på at lænse din konto.

Annonce

Læg på og ring

Nu advarer virkelighedens Midt- og Vestjyllands Politi mod svindleren, som i løbet af de seneste uger har ringet til flere borgere rundt i hele landet med en fremgangsmåde som den ovenfor skitserede.

- Folk fra hele landet har de seneste par uger ringet til os og fortalt, hvordan de er blevet forsøgt narret på den måde, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi i et Facebook-opslag.

Alene i sidste weekend fik Midt- og Vestjyllands Politi omkring 20 henvendelser fra folk, der havde fået et sådant opkald fra den falske betjent.

Politiet opfordrer til, at man holder sine personlige oplysninger for sig selv, og at man, hvis man har været ude for svindlerbetjenten, kontakter både politiet og sin bank.

- Er du i tvivl om, hvorvidt det er politiet, du har i røret, så få navnet, læg på, og ring op til 114 og bed om at komme til at tale med den pågældende medarbejder, skriver det ægte politi i Facebook-opslaget.

- Og husk, at du ikke nødvendigvis kan stole på det nummer, du ser i displayet.


Folk fra hele landet har de seneste par uger ringet til os og fortalt, hvordan de er blevet forsøgt narret på den måde

Midt- og Vestjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Ansatte bliver bidt, sparket og forsøgt kvalt: Nye tal afslører massive sikkerhedsproblemer på psykiatriske afdelinger

Annonce