Annonce
Viborg

Politiet drukner i overarbejde: Midt-og vestjyske betjente har 51.197 timer til gode

Det er blandt andet folketingsvalgkampen og Rasmus Paludans besøg i politikredsen, der har ført til, at betjentene har oparbejdet over 51.000 overarbejdstimer. Arkivfoto: Morten Stricker
Politibetjentene ved Midt- og Vestjyllands Politi havde i juni 51.197 overarbejdstimer til gode. Det kommer især efter en folketingsvalgkamp, der trak store veksler på styrken.

Viborgegnen: De 663 politibetjente, der i gennemsnit var ansat ved Midt- og Vestjyllands Politi i 2019, havde i alt 51.197 overarbejdstimer til gode i juni måned.

Det svarer til, at hver betjent i gennemsnit havde lidt mere end 14 dages afspadsering til gode.

- Det er ikke noget, som overrasker mig, men det er klart, at det har nogle konsekvenser for betjentene, og vi risikerer, at de bliver mere trætte, siger Henrik Skriver Jensen, der er formand for politiforeningen i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Han peger på, at overarbejdet kommer, fordi politiet får flere og flere opgaver, som skal løses, mens der ikke har været nok betjente til opgaverne.

- Vi mangler simpelthen ressourcer, og jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft et normalt driftsår. Der kommer altid et eller andet uforudset, som vi skal løse, siger lokalformanden for politiforeningen og forsætter:

- Nu kan vi se, at Trump kommer på besøg, og selvom vi ikke ved, hvor mange mand, vi skal stille med, så er det noget, der kommer til at påvirke vores antal af overarbejdstimer.

Henrik Skriver Jensen sammenligner det med, at man gennem en længere periode bliver ved med at trække over på sin kassekredit. Til slut vil banken lukke kortet.

- Det er ikke sådan, at vi kan få overarbejdet udbetalt, for det vil kræve, at man vedtager et såkaldt aktstykke til finansloven, men selv hvis betjentene får det udbetalt, så er det ikke noget, der hjælper på, at de generelt er trætte, siger han.

Politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, tror ikke nødvendigvis, at det ville være særligt mange af betjentene, der ville benytte sig af muligheden, hvis de kunne få overarbejdet udbetalt.

Arbejder med det

Det er ikke noget, der kommer som et chok for politidirektøren, at de 663 politibetjente i Midt- og Vestjyllands Politi har meget overarbejde til gode.

Han fortæller, at man løbende samarbejder med politiforeningen om at få overarbejdspuklen ned, men at man ikke kan forudse det uforudsigelige.

- Det glæder mig, at vi i løbet af sommeren rent faktisk har været i stand til at få antallet af overarbejdstimer bragt ned med cirka 3000 timer, siger politidirektøren og tilføjer:

- Jeg er glad for, at vi faktisk er i stand til at have en forholdsvis lav sagsbehandlingstid, selvom betjentene har mange timer til gode.

Dermed peger Jens Kaasgaard på, at Midt- og Vestjyllands Politi havde en sagsbehandlingstid på borgervendt kriminalitet på 291 dage (tiden indtil der falder dom i en sag, red.), og det er en af de laveste i landet.

På landsplan havde landets 12 politikredse, inklusiv Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste, i juni 832.939 overarbejdstimer til gode.

Politidirektøren peger samtidig på, at noget af det, der kan hjælpe på mængden af overarbejde, er, at der snart bliver færdiguddannet flere betjente.

- Når de kommer ud og bliver fastansat, så er det noget, som vi kan bruge til at få mængden af overarbejde ned, fordi vi får flere betjente til at løse opgaverne, siger Kaasgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce