Annonce
Viborg

Politiet efterforsker hærværk mod valgplakater

Som vejmyndighed er det kommunen der bestemmer, hvor der må hænges valgplakater op - også på private fællesveje. Arkivfoto: Morten Dueholm
Som vejmyndighed har Viborg Kommune givet lov til, at der må sættes plakater op på lygtepæle og andre offentlige anlæg. Derfor er det ulovligt at hive plakater ned.

Viborg: Dennis Godballe, der bor på Liseborgvej, kan imødese en henvendelse fra Midt- og Vestjyllands Politi, efter at han i weekenden hev to valgplakater med socialdemokraten Mette Nielsen ned fra den lygtepæl, som står ved hans indkørsel.

- Når der som i dette tilfælde er tale om en anmeldelse om hærværk rettet mod en konkret person, efterforsker vi sagen, siger Christian Toftemark, der er leder af efterforskningen ved politiet i Viborg.

Til folkebladet har Dennis Godballe forklaret, at han mener, at lygtepælen står inde på hans grund, og at han derfor er i sin gode ret til at bestemme, hvem der må gøre brug af lygtepælen.

Til det siger Per Christensen, der er chef for veje og trafik i Viborg Kommune, at kommunen som vejmyndighed har givet tilladelse til, at politikerne må hænge valgplakater op i lygtepæle på gader og veje. Og at det derfor ikke er lovligt for andre at pille plakaterne ned.

Annonce

Privat fællesvej

- Men vi har som myndighed ingen sanktionsmuligheder. Det er i givet fald tale om en såkaldt privatretlig sag, som må afklares mellem grundejeren og den pågældende politiker, siger vejchefen.

Han har undersøgt sagen fra Liseborgvej nærmere og fundet frem til, at vejen og fortovet ud for den pågældende grund ikke er udmatrikuleret fra Dennis Godballes grund, og at vejen derfor har status af privat fællesvej det pågældende sted.

- Men det ændrer ikke på, at området er udlagt til vej og fortov - og derfor kan en grundejer ikke gør krav på at bestemme over området, herunder hvad der må hænge i lygtepælen. På samme måde som en grundejer ikke kan begynde at fjerne fortovsfliser eller asfalt uden for sin grund under henvisning til, at området ikke er udmatrikuleret fra den pågældendes grund, understreger Per Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce