Annonce
Viborg

Politiet hiver kameraet og bødeblokken frem: Stor indsats mod fartglade bilister

I løbet af denne uge er der større sandsynlighed end ellers for at køre forbi en fotovogn som denne. Politiet gennemfører nemlig en landsdækkende kampagne mod høj fart på vejene. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Hvis du er en af dem, der ser højt og flot på fartgrænserne, kan du med fordel være ekstra varsom i løbet af denne uge.
Annonce

Viborgegnen: Du kører ud ad en landevej i dine egne tanker, og alt for sent opdager du en kassevogn, der holder i siden af vejen.

Da du kører forbi den, opdager du, at vognen er udstyret med et kamera, og "Blitz" - i løbet af nogle uger lander der en klækkelig fartbøde i din e-boks.

Hvis du gerne vil undgå en situation som den ovenfor skitserede, kan du med fordel være ekstra opmærksom i løbet af denne uge.

Fra mandag og frem til søndag sætter politiet nemlig særligt fokus på fartglade bilister i hele landet.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Annonce

3724 bøder

Politiet vil i hele landet gå efter både små og store fartsyndere. Selv dem, der bare kører en lille smule for stærkt, kan nemlig være skyld i fatale uheld.

- Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang, og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.

I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag, lyder det fra politiet.

Sidste år blev der i hele Viborg Kommune udskrevet intet mindre end 3724 fartbøder. 19 procent af disse blev skrevet på Løgstørvej nord for Viborg.


Selv en lille hastigheds-overskridelse har stor betydning for bremselængden

Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce