Annonce
Viborg

Politiet holder ekstra øje med dig i denne uge

I denne uge er der større sandsynlighed end ellers for, at du bliver stoppet af en politikontrol. Politiet har nemlig særligt fokus på uopmærksomme trafikanter. Arkivfoto
I denne uge har politiet øget fokus på uopmærksomhed i trafikken.
Annonce

Viborg-egnen: I løbet af denne uge vil bilister med hang til at kigge på telefonen, stille på GPS'en eller lægge en mascara med større sandsynlighed end ellers blive standset af politiet.

Alle landets 12 politikredse lægger nemlig i uge 38 ekstra kræfter i at kontrollere uopmærksomme trafikanter på vejene. Baggrunden for den øgede indsats er, at uopmærksomhed er involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

I øvrigt indgår denne uges kontroller i rækken af fælles-europæiske færdselskontroller, som arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde Tispol.

En undersøgelse fra 2017 viser, at seks procent af alle bilister under kørslen gør et eller andet, som kan distrahere dem eller tage fokus fra det, der foregår på vejen - det kunne eksempelvis være, at de taler i telefon, indstiller GPS'en, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Tirsdag i sidste uge blev der som bekendt også strammet op på lovgivningen i forhold til uopmærksomhed på vejene. Straffen for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen blev skærpet til at resultere i et klip i kørekortet - ud over bøden på 1500 kroner og afgiften på 500 kroner til Offerfonden.

Politiet holder blandt andet øje med trafikanterne fra broer i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce