Annonce
Viborg

Politiet holder ekstra øje med farlige knallertkørere

Politiet har ekstra fokus på knallertkørere i denne uge. Arkivfoto

I uge 2 i det nye år var det bilister og cyklister ved landets skoler, politiet holdt ekstra øje med. I denne uge er det blevet knallertkørernes tur.

Viborg: Bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, og de er mere udsatte for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker.

Derfor gennemfører politiet i perioden 21. januar til 27. januar en målrettet indsats mod cyklister og knallertkørere.

I 2017 blev 27 cyklister og ni knallertkørere dræbt i trafikken. I alt døde 183 i trafikken det år. Så cirka hver femte trafikdræbte var cyklist eller knallertkører.

Yderligere kom 766 cyklister og 292 knallertkørere til skade. Her var der på landsplan tale om 3228 tilskadekomne i trafikken generelt.

I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklister og knallertkørere en medvirkende årsag. Og det er det, som politiet har ekstra fokus på i denne uge. Hvis knallerter kører for stærkt, udgør det en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og gangstier, hvor støjgener også er en faktor, som er til irritation for omkringboende, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Hvorfor indsats mod cyklister og knallertførere?

Bløde trafikanter er mere udsat for alvorlige skader eller død i ulykker.

Nogle cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove i fodgængerfelter og tager ikke hensyn til andre trafikanter.

Ulovlige knallerter udgør en væsentlig risiko for føreren selv og andre.

Ulovlige knallerter skaber utryghed på gangstier i boligområder, hvor beboerne også generes af støj.

Kilde: Rigspolitiet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce