Annonce
Viborg

Politiet lægger ekstra kontroltryk på kommunens skoleveje

Skolestart er traditionen tro lig med ekstra politikontroller på skolevejene i Viborg og omegn. Billedet er fra en tidligere kontrol ved Nordre Skole i Viborg. Arkivfoto: Preben Madsen.
Annonce

Viborgegnen: Mandag morgen begyndte hundredvis af børn på hele Viborg-egnen i skole.

Det betyder, at en masse helt unge og urutinerede trafikanter nu bevæger sig ud i morgentrafikken hver dag, og derfor vil politiet i både denne og i de kommende to uger være særligt til stede på skolevejene.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på sig selv og deres barn, eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne. For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Politiet vil i ugerne 33, 34 og 35 være ved udvalgte skoler i hele kommunen med både manuelle kontroller og med fotovogne.

Det er efterhånden en tilbagevendende tradition, at politiet holder særligt øje med trafikken på skolevejene både ved skolestart om sommeren og ved opstarten efter juleferien. Ved en lignende indsats så sent som i januar i år fangede politiets fotovogn intet mindre end 82 bilister ved Søndre Skole i Viborg, som kørte alt for stærkt forbi skolen.

Politiindsatserne vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive kigget på...

  • ... bilernes hastighed
  • ... om børnene og bilisterne har sele på
  • ... skolepatruljernes arbejde
  • ... forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce