Annonce
Viborg

Politiet lukkede traktor-test på landbrugsskolen: Op mod 100 personer havde samlet sig på parkeringspladsen

Traktor-arrangementet blev lukket i god ro og orden, fortæller landbrugsskolens souschef. Foto: Mathias Saugmann
Et arrangement på Asmildkloster Landbrugsskole, hvor man kunne få sin traktor testet, blev torsdag aften lukket af politiet. 80 til 100 personer var forsamlet ved skolen.
Annonce

Viborg: Corona-pandemien raser igen, og i begyndelsen af denne uge blev forsamlingsloftet igen sat ned til 10 personer.

Det fik man at mærke på den hårde måde på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg torsdag aften.

Skolen havde arrangeret en årligt tilbagevendende traktorafprøvning, hvor elever og andre interesserede kunne køre ind med traktoren og få testet, hvor mange hestekræfter den råder over.

Det medførte en hel del larm i området omkring skolen, og derfor kontaktede en nabo politiet klokken 19.44.

Da politiets patrulje efter kort tid kom op på skolen, kunne betjentene hurtigt konstatere, at forsamlingen på skolens parkeringsplads var større, end hvad det nuværende forsamlingsloft giver lov til.

Ifølge politikommissær Jesper Brøndum var der mellem 80 og 100 personer på parkeringspladsen, da politiet ankom. Mange af disse besluttede sig for hurtigt at gå eller køre deres vej, da de så de uniformerede betjente.

Skolen havde forsøgt at gøre, hvad den kunne, for at torsdagens arrangement kunne leve op til de gældende corona-retningslinjer. Foto: Mathias Saugmann
Annonce

Ingen sigtelser

Skolen souschef, Lars Mogensen, var selv til stede til arrangementet, og han fortæller fredag morgen til folkebladet, at alt blev ordnet i ro og mag med politiet torsdag aften.

- Da politiet kom og syntes, at vi skulle stoppe, så stoppede vi selvfølgelig. Det var et par flinke betjente, og vi fik det klaret i god ro og orden, siger han.

Skolen havde forinden gjort sig overvejelser om at afholde den udendørs begivenhed i tråd med de nuværende corona-restriktioner. Blandt andet var alle deltagerne blevet bedt om at bruge mundbind, og der var lavet et udførligt program, som skulle sørge for, at deltagerne bevægede sig i grupper af maksimalt 10 personer.

Men lige på det tidspunkt, da politiet kom, var de mindre grupper tilsyneladende smeltet sammen til én stor.

- De her unge mennesker syntes, at det var megafedt, så de var selvfølgelig blevet trukket udenfor. Så selv om folk var inddelt i grupper, blev nysgerrigheden for stor, siger Lars Mogensen.

Ingen personer blev sigtet for brud på corona-retningslinjerne ved arrangementet.

Politiet oplyser, at arrangementet blev lukket, da de 80 til 100 personer bevægede sig frit rundt imellem hinanden. Hvis de havde siddet ned på faste pladser, havde det formentlig været en anden sag.

Arrangementet blev anmeldt til politiet klokken 19.44. Foto: Mathias Saugmann


De her unge mennesker syntes, at det var megafedt, så de var selvfølgelig blevet trukket udenfor. Så selv om folk var inddelt i grupper, blev nysgerrigheden for stor

Lars Mogensen, souschef, Asmildkloster Landbrugsskole
Annonce
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce