Annonce
112

Politiet offentliggør video fra kort før dødsulykken: Mangler stadig den afgørende brik i puslespillet

Stort set hele den lokale politistyrke arbejder onsdag på at opklare dødsulykken ved Flyvestation Karup. En overvågningsvideo med den hvide gerningsbil er nu blevet offentliggjort.

Kølvrå: Politiet har siden dødsulykken ved Flyvestation Karup mandag aften fået omkring 30 henvendelser fra forskellige borgere - men indtil videre har ingen af dem ledt frem til den person, som påkørte og dræbte en 22-årig værnepligtig på Herningvej.

Derfor offentliggør Midt- og Vestjyllands Politi nu en overvågningsvideo af bilen kort tid før ulykken.

- Vi mangler stadig den afgørende brik i puslespillet, så har man nogen, som man tror kunne være relevant, så skal man hellere ringe ind en gang for meget end en gang for lidt, siger efterforskningsleder Christian Toftemark fra Midt- og Vestjyllands Politi.

På videoen kan man også se en hvid varebil, som kørte få sekunder foran gerningsmandens bil. Den sendte politiet en efterlysning ud på tirsdag eftermiddag, men det har endnu ikke ført politiet nærmere på bilen eller dens fører.

- Det er vigtigt at understrege, at føreren af den varebil ikke har noget med ulykken at gøre og har formodentlig heller ikke set ulykken. Vi efterlyser ham alene, fordi han kører 9-10 sekunder foran gerningsbilen på gerningstidspunktet og må have gjort sig nogle observationer, siger efterforskningslederen.

Den her sag er på toppen af skalaen for os. Det er det ultimative, når en person mister livet - her har det formodentlig ikke været med vilje, men det ændrer ikke ved, at vi bliver nødt til at finde ud af omstændighederne

Christian Toftemark, efterforskningsleder, Midt- og Vestjyllands Politi

Holde gryden i kog

Ulykken skete ud for flyvestationens hovedvagt, da den unge mand omkring klokken 20.40 krydsede vejen.

I løbet af onsdagen arbejder stort set samtlige lokale politifolk på sagen, fortæller Christian Toftemark.

To efterforskningshold samler videoovervågning fra hele lokalområdet, som kunne tænkes at have taget billeder af den hvide personbil. Et tredje hold arbejder med spor, som blev fundet på gerningsstedet, og et fjerde hold forfølger de forskellige henvendelser, politiet har fået siden mandag aften.

Nu håber efterforskningslederen, at offentliggørelsen af overvågningsvideoen kan føre til, at den afgørende brik i puslespillet kan dukke op.

- Vi håber på at holde gryden i kog. At folk deler det på Facebook, og at folk måske undrer sig over, at naboens hvide minibil holder med en skade på fronten, eller at den netop ikke holder i garagen. Og så håber vi, at nogen tænker "hov, det kunne godt være ham, jeg kender, der kører rundt uden kørekort," siger Christian Toftemark.

- Denne type sag skal opklares enten gennem et godt tip eller ved hjælp af de tekniske spor.

Annonce

Plejer at komme i mål

Efterforskningslederen slår fast, at sagen i øjeblikket har allerhøjeste prioritet, og at politiet har fået en hel del brugbare spor siden ulykken.

- Den her sag er på toppen af skalaen for os. Det er det ultimative, når en person mister livet - her har det formodentlig ikke været med vilje, men det ændrer ikke ved, at vi bliver nødt til at finde ud af omstændighederne, siger han.

Hvad er sandsynligheden for, at flugtbilisten kan blive fundet?

- Det er fuldstændig umuligt at sige noget om. Hvis vi får et godt tip om 10 minutter, så er jeg ret godt kørende, men det er svært at spå om. Vi plejer at komme i mål med denne slags sager, siger Christian Toftemark.

Politiet tager imod henvendelser på telefonnummeret 114.

Her ses den bil, som mandag aften var skyld i en 22-årig mands død. Overvågningsbilledet er taget få sekunder før ulykken. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce