Annonce
112

Politiet: Også de unge har forstået situationens alvor

En lokal beboer har oplyst, at der i midtby-baggårde som denne bliver solgt stoffer i stor stil - særligt i disse dage, hvor skoler og uddannelsesinstitutioner er lukkede. Det er dog et billede, som politiet afviser. Foto: Morten Dueholm
Den megen ekstra potentielle fritid har tilsyneladende ikke fået flere unge til at købe eller sælge stoffer, lyder det fra politiet i Viborg.

Viborg: Skolen eller uddannelsesinstitutionen er lukket, fritidsaktiviteterne er sat på pause, caféerne er ikke en mulighed, og de fleste butikker er lukkede.

Under samfundets corona-nedlukning må man som ungt menneske være kreativ for at finde noget at tage sig til.

Folkebladet var tirsdag i kontakt med en borger fra Viborgs midtby, som havde et bud på, hvad i hvert fald nogle af de unge mennesker giver sig til i denne tid. Personen fortalte, at vedkommende siden samfundets delvise nedlukning har mærket en opblomstring i antallet af unge, som tilsyneladende køber og sælger narkotika i midtbyen.

Det, at flere unge nu skulle beskæftige sig med køb og salg af stoffer, er dog ikke et billede, som politiet genkender.

- Vi har ikke set flere anmeldelser, og narkotikahandelen fortsætter i samme tråd, som den gjorde inden corona. Det er ikke sådan, at vi ser en tendens til, at der er flere unge, der begynder, eller at nogen skulle have et forhøjet misbrug, siger politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

- Kriminalitetsbilledet er fuldstændig uændret med hensyn til de unge, slår han fast.

Annonce
Vi har ikke set flere anmeldelser, og narkotikahandelen fortsætter i samme tråd, som den gjorde inden corona. Det er ikke sådan, at vi ser en tendens til, at der er flere unge, der begynder, eller at nogen skulle have et forhøjet misbrug

Peter Justesen, politikommissær

Har forstået alvoren

Som folkebladet tidligere har fortalt, har corona-pandemien blandt andet haft den effekt, at flere betjente end normalt patruljerer i gadebilledet i Viborg.

Disse betjente holder ikke kun øje med, om viborgenserne overholder retningslinjerne om at samles maksimalt 10 personer, eller om hvorvidt barer og tatovører holder lukket. De kigger ligeledes efter de mistænkelige typer, som de også til hverdag ville holde øje med.

- Vores præventive patruljering fortsætter, som den gjorde før corona, så vi er stadig til stede og holder øje. I og med at hr. og fru Danmark i højere grad er derhjemme, holder vi selvfølgelig ekstra øje med dem, der er på gaden, siger Peter Justesen.

I Midt- og Vestjyllands politikreds, som Viborg Kommune hører under, er der tirsdag endnu ingen, som har fået bøder for brud på påbuddet mod at forsamles flere end 10 personer, oplyser politikommissæren.

- Så hvad de unge så laver er et godt spørgsmål. Jeg tør ikke sige, om de mødes i hjemmene eller andre steder, men jeg kan sige, at vi hos politiet ikke oplever nogen tendenser, som at de skulle slå sig ned på legepladser og opholde sig der, ligesom vi nogle gange ser i sommerferien, siger han.

- De unge har også forstået, at situationen er alvorlig, og at de ikke skal opholde sig sammen.

Kriminalitetsbilledet er fuldstændig uændret med hensyn til de unge, lyder det fra lokalpolitiet på Rødevej i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce