Annonce
112

Politiet om bevæbnet 34-årig: - Vi vidste ikke, hvor vi skulle lede efter ham

Politiet efterforsker i løbet af tirsdagen her på Café Børsen i Gravene. Ifølge vidner skød en 34-årig mand mod værtshusets dør sent mandag aften. Foto: Lars Norup.
Der gik to timer og 11 minutter, fra politiet fik den første anmeldelse om den bevæbnede 34-årige, til manden blev anholdt på sin bopæl i Viborg. Tirsdag klokken 12 fremstilles han i grundlovsforhør.
Annonce

Viborg: Natten til tirsdag blev en mand skudt i armen og anholdt på en adresse i Viborg.

Inden anholdelsen havde han angiveligt skudt mod døren til værtshuset Café Børsen, og ifølge vidner var han efterfølgende gået rundt i byen og havde undervejs afgivet skud.

I løbet af tirsdagen efterforsker politiet sagen flere forskellige steder - naturligvis på Café Børsen i Gravene, hvor manden omkring klokken 23 blev smidt ud, fordi han truede en bartender og nogle gæster med en pistol, men også i området omkring Arrildsvej og Gl. Aalborgvej.

Politiet modtog den første anmeldelse om manden klokken 23.06 ved Café Børsen, og der gik to timer og 11 minutter, før han, efter at være blevet skudt i armen, blev anholdt på sin bopæl klokken 1.17.

Ifølge chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Hilborg, skyldes det, at manden hurtigt bevægede sig fra sted til sted.

- Vi skal jo vide, hvor han er. Han farer rundt. Det er ikke fordi, der ikke er masser af politi, men vi har ikke noget på ham, og der er ingen, der ved, hvem han er. Det er simpelthen derfor, siger han.

- Der var masser at politi på stedet (Café Børsen, red.) umiddelbart efter klokken 23.06, men så fik vi nye anmeldelser - så var han et nyt sted og et nyt sted, og vi vidste ikke, hvor vi skulle lede efter ham.

Annonce

Mobil station rykker ind

På grund af den utryghed, skyderiet må have skabt, rykker politiet i løbet af tirsdagen sin mobile station til Viborg.

- Nu er der et efterforskningsarbejde, der skal gøres, og på grund af den utryghed, det giver, kører vi vores mobile politistation ud her inden så længe, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den mobile politistation vil stå på parkeringspladsen ved Vægtertorvet mellem klokken 10 og 14.

- Vi har selvfølgelig taget hånd om alle dem, som er involveret i det her - forurettede, vidner og så videre. Og meget mere kan vi ikke sige lige nu, siger Claus Hilborg.

Politiet hører stadig gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget fra nattens begivenheder. Politiet kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce