Annonce
112

Politiet passer på: - Skulle vi møde hinanden på stationen, står vi med to-tre meters afstand

Politiet arbejder på højtryk, mens store dele af det øvrige samfund er lagt i dvale på grund af covid-19. Derfor tager lokalpolitiets ledelse alle nødvendige forholdsregler for at mindske smitterisikoen på politigården i Viborg. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Som varetager af en kritisk samfundsfunktion er lokalpolitiet særligt bevidst om at undgå corona-smitte i denne tid. På politigården på Rødevej tager medarbejderne sig derfor de nødvendige forholdsregler.

Viborg: Politi-situationen er ikke kun forandret på gader og stræder, hvor flere politibiler i den kommende tid vil patruljere.

Politiets arbejdsgange på politigården på Rødevej i Viborg har også ændret sig markant i løbet af de seneste dage.

Allerede i sidste uge blev alle de medarbejdere, der havde mulighed for det, sendt hjem at arbejde. Det drejer sig specielt om efterforskere og medarbejdere i Midt- og Vestjyllands Politis særlovscenter, fortæller lederen af lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau.

- Så vi følger skam statsministerens anvisninger om, at så mange som muligt skal arbejde hjemmefra, siger han.

Annonce

God afstand

Men ordensmagten kan i sagens natur ikke sende alle sine folk hjem.

Derfor har ledelsen iværksat nogle forholdsregler, således at de lokale betjente nu arbejder i fire hold, så de samme politifolk arbejder med den samme gruppe igen og igen - og dermed minimerer faren for, at flere kollegaer smittes.

- Vi holder betjentene afskærmet fra hinanden og forsøger at begrænse risikoen for, at vi alle sammen bliver smittet, siger vicepolitiinspektøren og tilføjer, at halvdelen af ledelsen ligeledes arbejder hjemmefra, og at al mødeaktivitet er henvist til telefoner og andre ikke-fysiske kommunikationskanaler.

- Og skulle vi møde hinanden på stationen, står vi med to-tre meters afstand, hvis vi skal tale sammen. Det er en helt ny og mærkelig måde at arbejde på, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce