Annonce
Viborg

Politiet under lup i sag om trafikdræbt

Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu undersøge omstændighederne omkring en 48-årig mand, der mandag aften blev trafikdræbt ved Ravnstrup.

En sag om et usædvanligt færdselsuheld, der endte med dødelig udgang for en 48-årig mand, bliver overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Annonce

Viborg: Sagen om den 48-årige mand, der mandag aften blev trafikdræbt ved Ravnstrup, bliver nu overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, oplyser DR P4 Midt & Vest

Klokken 20.45 i aftes fik politiet et opkald fra en kvinde, som var på vej vestpå fra Viborg mod Holstebro. Hun havde ramt en mand, som gik midt ude på kørebanen i mørket.

Da en patruljevogn i nærheden nåede frem, kunne de konstatere, at manden var død af sine skader.

Men politiet havde været i kontakt med den dræbte få timer forinden, fortæller Midt- og Vestjyllands chefpolitiinspektør Claus Hilborg.

- Så vi ønsker at få belyst, hvad der er sket i det tidsrum, fra vi talte med ham og indtil påkørslen skete, og også hvordan hans tilstand var, da vi havde kontakt til ham, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Derfor er sagen nu overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som skal undersøge netop dét.

Annonce

Sammenkædning

Politiet kæder nemlig trafikuheldet sammen med to andre ting, der skete tidligere på aftenen.

Klokken 17.47 blev en bil med to personer stoppet i Sjørup vest for Viborg. Føreren blev taget med på politistationen, fordi han virkede som om, han var påvirket af stoffer. Passageren blev dog efterladt i bilen, og politiet ved med sikkerhed, at det er samme mand, der senere på aftenen blev påkørt og døde.

Omkring klokken 19.30 kørte bilen fra den tidligere anholdelse ind i to helleanlæg i Ravnstrup, og bilen blev her så skadet, at den ikke kunne køre videre.

Hvordan det hele konkret hænger sammen, ved politiet ikke endnu. Det skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed forhåbentlig opklare, siger Claus Hilborg.

- Det er jo alvorligt, at der er en, der har mistet livet i trafikken, men derudover kan jeg ikke sige, om der er foregået noget uregelmæssigt eller forkert, siger han.

Annonce

Mulig sigtelse

DR P4 Midt & Vest har spurgt chefpolitiinspektør Claus Hilborg, hvorfor man hos politiet vælger at lade en mand sidde i bilen, når det er mørkt og koldt udenfor?

- Det kan jeg ikke udtale mig om, for det er derfor, Den Uafhængige Politiklagemyndighed er inde over sagen nu, så vi kan få belyst, hvad sagens omstændigheder er, siger Claus Hilborg.

Midt- og Vestjyllands Politi har endnu ikke taget stilling til, om kvinden, der påkørte og dræbte den 48-årige mand, skal sigtes.

- Vi venter på de tekniske undersøgelser, før vi tager stilling til, om vi rejser sigtelse mod kvinden, siger kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Helm til DR P4 Midt & Vest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce