Annonce
Læserbrev

Politik. 300 høringssvar bliver bare affejet

Annonce

Læserbrev: Under overskriften "Viborg Kommunes ideindsamling og beboerdemokrati" er der et læserbrev i Folkebladet om, at beboerne omkring Overlundgården får ret i Planklagenævnet i forbindelse med ombygningen. Tillykke med det – men det burde ikke været kommet så langt.

Næsten samtidig udsender Viborg Kommune nu afslag på de sidste indsigelser omkring byggeriet langs Egeskovvej og i Nonbo. I alt er der indkommet 300 såkaldte høringssvar på tre lokalplaner. Viborg Kommune svarer alle således: ”Byrådet har besluttet, at bemærkningen ikke imødekommes”. Høringssvar bliver til bemærkninger! Det drejer sig om drikkevand, natur, fredninger, trafik og byggeri – de først nævnte til gavn for de som følger efter os. Det hele bliver affejet!

Der er afholdt de lovpligtige høringer. De tre i en fyldt byrådssal. Ved det første møde er Johannes Vesterby (V) ordstyrer som formand for TU. Det skulle han have ladet være med. Ved de andre er det personalet, som styrer aftenen. Der er rigtig mange spørgsmål fra salen – og ved de fleste svares der ikke rigtig noget – og formanden, som forekommer noget trængt, siger til spørgeren, at den pågældende skal sende spørgsmålet ind – så bliver det læst, og der er svar tilbage.

Det er en del af forklaringen på, hvorfor antallet er så højt, men det skyldes også, at et område, som er udlagt i samtlige kommuneplaner som et ”Grønt rekreativt Område”, nu bare kan bebygges, fordi en bygherre ønsker det, hvilket medfører en del trafikale problemer i området, som der heller ikke er svar på – samt det vigtigste, at byggeriet ligger i indvindingsområdet for vandværket Viborg Syd.

På et møde i Miljøudvalget informeres udvalget om, at 17% af vandværkerne i Viborg Kommune indeholder pesticider under grænseværdien og 4% indeholder over grænseværdierne. Mødet finder sted den 20. september 2018 – men der er ikke noget referat!

Vi ønsker ikke bebyggelse oven på vores drikkevandsressourser.

Man må ikke sige, at nogen er flabet, men på byrådsmødet opfører Johannes Vesterby sig flabet, da han får ordet og siger, at ” Det drejer sig om en græsmark og en granplantage”. Nogle af de nærmeste byrådskolleger smiler lidt, men det, han her udtrykker, er jo despekt for det bedste i folkestyret, at borgerne kan komme til orde ved skrift og på møder i en debat – men ned af brættet ryger alle 224 høringssvar – respekten for ham som politikker og for nogen af de byrødder, som offentlig har udtalt – at de er forkælede ude i Hald Ege, ryger samme vej.

Vel er vi forkælede, hvis det er forkælelse, at vi først og fremmest er interesseret i bevarelsen af de naturværdier, der er i Viborg Kommune, og i i vores område til vore børn og efterkommere, og der finder vi, at byrådet ved TU svigter.

Det er for mig en fælles opgave, som bør løse i dialog med byrådet. Jeg har stor respekt for Viborg Byråd og dem, der stiller op politisk. Men det går ikke uden dialog med borgerne. Specielt i en tid , hvor rigtig mange ikke er medlemmer af noget parti eller partiforening, er det vigtigt, at politikerne er synlige i ”marken” som i landsbyudvalget eller i et kommende bydistriksudvalg?

Jørgen Buus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce