Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Bunden er gået ud af debatten om ny svømmehal

Læserbrev: Først og fremmest tak for alle de positive tilkendegivelser, som vi har fået i kølvandet på kultur- og fritidsudvalgets beslutning om, at det er Houlkær, som skal være hjem for den nye foreningssvømmehal. Der er politisk opbakning til projektet, der er en stor lokal opbakning til projektet, og der er bred opbakning i foreningsmiljøet til projektet.

Det ærgrer mig derfor, at der efterfølgende i Folkebladet nærmest har kørt en ensrettet føljeton af artikler og læserbreve, som hver især ønsker at gøre sig kloge på, hvorfor Houlkær ikke er den rigtige løsning. Senest folkebladets artikel ”Kampen om 2,5 millioner liter vand i en ny svømmehal”, hvor folkebladet bedriver sig ud i en analyse af de politiske dilemmaer i sagen, og ovenikøbet selv kommer med et ”løsningsforslag” i form af et større politisk kompromis, hvor svømmehallen sendes til GIV og en ny idrætshal til Houlkær.

Jeg respekterer til enhver tid folks ret til at ytre sin holdning, men det virker som om, at det er holdningerne alene, som står i kø ved tasterne – ikke fakta. Lad mig derfor komme med et par konstruktive indspark i form af lidt fakta, som forhåbentlig kan nuancere holdningerne og debatten en smule.

Jeg kan forstå ud fra de mange læserbreve, at det nu en accepteret sandhed, at en placering i Houlkær vil forhindre svømmeklubben i at afholde store nationale stævner. Men er det nu også sandt? Hvis man lige bruger to minutter på Dansk Svømmeunions hjemmeside og finder deres turneringsprogram, så kan man konstatere, at 2 ud af 5 nationale mesterskaber på langbane i 2019 bliver afholdt i svømmeanlæg, hvor der netop kun er ét 50 meter bassin.

Det kan altså åbenbart godt lade sig gøre, og svømmeklubben har netop også tidligere peget på, at der i Houlkær er en række yderligere faciliteter og en infrastruktur, som netop understøtter mulighederne for afholdelse af større stævner som nationale mesterskaber.

En anden påstand, som bliver gentaget som et argument mod Houlkær-projektet er, at bassinkapaciteten bliver mindre ved projektet i Houlkær. Det er en sandhed med modifikationer. Overordnet set er projektet i Houlkær det af de to, som giver mest bassinkapacitet i Viborg. Jeg er med på, at der isoleret set potentielt vil være mulighed for flere bassinkvadratmeter for Viborg Svømmeklub på gymnastikhøjskolen, men for foreningssvømningen generelt, så vil der komme flere bassinkvadratmeter ved projektet i Houlkær, end der er nu – også for Viborg Svømmeklub. Det er samlet set godt for alle foreningssvømmerne i Viborg, og dem er der jo flere af, end dem der er organiseret i Viborg Svømmeklub.

Et sidste ”indspark” er det faktum, at uanset hvem og hvordan vi vælger at tale projektet op i forhold til, at kunne ”løfte en bydel” eller skabe et ”svømmemekka”, så er de sande realiteter, at 52 millioner skatteborgerbetalte kommunale kroner, uanset placering, ikke er nok til at realisere projektet alene. Der skal yderligere penge på bordet. I Houlkær er det yderligere 5 millioner til et øvebassin. Dem har vi på plads!

På GIV stiller svømmeklubben krav om en gennemgribende opgradering og renovering af de eksisterende faciliteter, hvilket må antages også at koste flere millioner. Hvordan ser finansieringsplanen ud for dem? Og så har jeg ikke engang nævnt de 8 millioner, som svømmeklubben selv skal ud og finde. Jeg minder om det konservative udvalgsmedlem Jakob Ekbergs ord fra dagen for beslutningen om, at svømmehallen skal til Houlkær; ”…vi(De Konservative) vil følge vågent med i finansieringen. Det er jo ikke sådan, at der skal være budgetoverskridelser og mangle penge til vigtige formål rundt omkring i kommunen, fordi der skal bygges ny svømmehal”.

Èn ting er hede drømme om internationale mesterskaber i et ”unikt svømmemekka”, noget andet at finde pengene til at realisere drømmene - det faktum glimrer med sit fravær i debatten.

Debatten om en ny svømmehal fortsætter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce