Annonce
Læserbrev

Politik. En god oplevelse med skolestart

Annonce

Læserbrev: I disse dage har børn over hele landet første skoledag, hvor børnehaven skiftes ud med 10 år i grundskolen. Det er en stor og vigtig begivenhed i børnenes liv - både for deres liv nu og her, men også for deres udvikling fremadrettet.

Erfaringen viser, at hvis barnet får en god start på skolen, vil de også klare sig bedre senere i deres skolegang. Så for både politikere og fagfolk i skoler og dagtilbud er de børn her overgange noget, vi har stort fokus på, og derfor er det blandt andet noget af det, vi som udvalg snakker med alle skole- og områdebestyrelser om, når vi mødes med dem.

I år var tiden så kommet til, at vi herhjemme hos os på Engblommevej i Stoholm skulle opleve denne overgang på tætteste hold, da vores to børn i dag skiftede de kendte rammer i børnehaven ud med en ny hverdag som skolebørn.

Og herfra skal lyde stor ros til både Stoholm Skole og børnehaven for at sikre en rigtig godt opstart, som ikke bare tog fem minutter første skoledag, men har stået på i over seks måneder, så både lokaler, voksne og endda dagens sange var kendt stof. Vi kunne derfor aflevere og hente to glade børn i trygge rammer, i en skole hvor de allerede føler sig hjemme.

Som politiker vil det være oplagt at forsøge at tage æren for den gode opstart, for det er jo os, der sætter rammerne og sikre de optimale vilkår og alt det andet, vi kan finde på at sige.

Men til trods for vores overordnede ansvar for skolen og dermed også den gode skolestart, så vil jeg godt i dagens anledning "dele" æren med de medarbejdere som tager ejerskabet for opgaven ude i marken, væk fra rådhuset, dem som får alle de gode intentioner og målsætninger til at fungere i praksis.

Og baseret på vores personlige oplevelser i dag, var det en succes, og jeg håber for alle børn i hele kommunen, at det fungerer lige så godt på resten af kommunens skoler, som det vi har oplevet i Stoholm, for skolestart er vigtigt og skal gerne være en succes for alle børn.

Som en sagde på et tidspunkt: "Børn får kun ét forsøg på skolegang, så lad sørge for det bliver et succesfuldt forsøg".

God skolestart og godt skoleår til jer allesammen!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce