Annonce
Læserbrev

Politik. En hjælpepakke for arbejdsløse?

Læserbrev: 5000 har meldt sig arbejdsløse på det aller seneste. Corona-krisen rammer hårdt, og foreløbig har flere end 50.000 mistet deres job siden marts. Mange familier er kastet ud i uvished og bekymring for fremtiden..

Samtidig er der givet et utal af nødvendige hjælpepakker til erhvervslivet for at sikre, at hjulene hurtigt kan komme i gang igen.

Jeg synes, at de arbejdsløse er blevet glemt!

De mange arbejdsløse kan ikke blot tilnærmelsesvis opretholde deres økonomiske eksistensgrundlag med arbejdsløshedsdagpengene – dertil er dækningen alt for lav.

Den maksimale dagpengesats er på godt 19.000 kr. om måneden eller ca. 119 kr. i timen, og det svarer til godt og vel til halvdelen af en gennemsnitlig månedsløn.

Ligesom mange virksomheder er blevet hårdt ramt under coronakrisen, så rammes lønmodtagere hårdt af arbejdsløshed – og hvor begge ægtefæller mister arbejdet bliver tæppet trukket væk under familiens økonomi.

Ud over arbejdsløshed kan lønmodtagere i arbejde blive ramt, hvis børnene rammes af sygdom og skal holdes hjemme – her slår barnets første sygedag slet ikke til.

Der bør findes en ordning for de forældre, så de holdes skadesløse, når børn skal holdes hjemme i længere tid.

Det er en ekstraordinær situation for alle.

Erhvervslivet har modtaget et stor antal nødvendige hjælpepakker til mange milliarder – nu må det være de arbejdsløses tur til, at der bliver holdt en hånd under.

Stanley Bach Mortensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce