Annonce
Læserbrev

Er kunst og demokrati uforenelige størrelser?

Annonce

Læserbrev: For et par uger siden blev det i Folkebladet offentliggjort, hvem der var vindere af Arkitekturprisen 2019. Det undrede mig, at der ikke i offentliggørelsen oplystes noget om, hvilke kandidater udvalget havde haft at vælge imellem.

Jeg vidste, at der i hvert fald for en af priserne havde været mere end én kandidat. Min kone og jeg havde nemlig foreslået ejerne af Nørremøllevej Nord 44 til at modtage prisen for bedste renovering, idet ejerne har forvandlet den tidligere landbrugsejendom “Nørregård” til et meget smukt herresæde, som er en perle for Nordbyen.

Jeg spurgte derfor, den kommunale medarbejder, der havde stået for det administrative arbejde i forbindelse med indkaldelse af forslag og pristildelingen, om der ikke var tale om en forglemmelse. Svaret var, at det ikke var tilfældet, og forklaringen var: ”Komitéen har ikke ønsket, at vi bruger ressourcer på at offentliggøre alle indstillede projekter, hvilket også ville kræve en formidlingsopgave samt tilladelse fra de bygherrer og arkitekter, der bliver indstillet.”

Det blev også oplyst, at ”Hjemmesiden er pt. ved at blive opdateret med de vindende projekter på www.viborg.dk/arkitekturenspris

Det er nu et par uger siden, men en søgning på linket giver stadigvæk det svar, at den søgte side ikke findes.

Selv om jeg er klar over, at det ikke er velset, at man som lægperson blander sig i kommunens kunstpolitiske dispositioner, tillader jeg mig alligevel at spørge den/de ansvarlige, hvorfor den slags beslutninger skal foregå i hemmelighed.

Om de trufne valg er rigtige, kan offentligheden ikke vide, når man hemmeligholder valgmulighederne. I øvrigt synes jeg, at det kan være af interesse for ejerne af de ikke vindende ejendomme at vide, at nogen har fundet, at deres projekt burde have prisen.

Derfor kære udvalg, lad os få fuld offentlighed om udvalgets arbejde.

Den gamle latinskoles gård fik arkitekturprisen. Leo Lund ønsker, at alle kandidaterne bliver offentliggjort.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Kaptajn Grønning vendte tilbage til startformationen og viste stort format

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce