Annonce
Læserbrev

Politik. Første skridt hen imod minimumsnormeringer?

Annonce

Læserbrev: “Vi flytter til Viborg!” Sådan skrev en mor fra en anden kommune på Facebook, efter at Viborg Forældre Organisation delte budskabet om de 23 millioner kroner, som byrådet har fundet til kommunes mindste.

Viborg Forældre Organisation er begejstrede for, at Viborgs Byråd viser initiativ og vilje til at investere i kommunens daginstitutioner.

Pengene er i den grad tiltrængt: for nylig så jeg en oversigt fra en daginstitution i Viborg Kommune. Oversigten viste den faktuelle normering hele dagen, og når alt det pædagogiske personale var på arbejde. Der lød den absolutte bedste normering i løbet dagen på 9,5 børn til en voksen, og det var kun i to timer - resten af dagen var normeringen væsentligt dårligere.

Viborg Kommune er ikke i mål, men byrådet har taget et første og vigtigt skridt for kommunens yngste.

Viborg Forældre Organisation venter nu spændt på udmøntningen. Forhåbentligt vil hver eneste krone af de 23 millioner blive brugt på flere voksne til vores børn. Det er dét, som forældrene har demonstreret for og det er dét, som børnene har brug for.

Viborg Forældre Organisations drøm er, at Viborg Kommune bliver den bedste kommune i Danmark at være være barn i. Det skal blive en selvfølge, at det pædagogisk personale i Viborg Kommune har tid til at tænde lyset i børnenes øjnene og bygge fundamentet for alle børns fremtidige udvikling.

Viborg kommune er forhåbentligt et skridt nærmere minimumsnormeringer, men der er stadig mange skridt, til vi er i mål.

Marianne Gaardsdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce