Annonce
Læserbrev

Politik. Fastholder mennesker i fattigdom

Læserbrev: Folketingsmedlemmerne for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen og Morten Dahlin, jubler i Folkebladet 13. maj over, at ”Den lave integrationsydelse virker”. En undersøgelse har vist, at andelen af flygtninge, kun mandlige vel at mærke, der har været i arbejde ti måneder efter deres ankomst til Danmark, er næsten fordoblet, nemlig fra fire til knap otte procent. Forskningsdirektør i VIVE, Torben Tranæs, har påpeget, at der som regel ses store relative virkninger, når en gruppes udgangspunkt er meget lavt.

De to MF’ere konkluderer desuden overilet, at integrationsydelsen alene er skyld i forøgelsen. De udelukker andre motiver til arbejdssøgning, ligesom de behændigt undlader at nævne, at kvinderne ikke kommer i arbejde, og at der er negative bivirkninger:

Da familierne er presset af den lave ydelse, er antallet af butikstyverier blandt kvinderne steget, og der er sket en ti procents forøgelse af lægebesøg i denne i forvejen hyppigt lægesøgende gruppe. Disse forhold belaster ikke kun flygtningefamilierne, men hele samfundet, og hvad Venstre mener at spare på kort sigt, ender med at blive bekosteligt på længere sigt. Samme regnestykke gælder børnene, der vokser op i fattigdom og dermed akkumulerer en række sociale og helbredsmæssige problemer.

Med enerverende forudsigelighed hævder MF’erne, at statsministeren begik en alvorlig fejl, da hun ved sin tiltrædelse hævede ydelserne til arbejdsløse indvandrere, som ofte må undvære medicin eller springe måltider over og ikke har råd til at lade deres børn deltage i aktiviteter på lige fod med indfødte børn. Snarere end at begå en fejl viste Mette Frederiksen et minimum af medmenneskelighed og en langsigtet forståelse for større sammenhænge, som synes helt fraværende i Venstre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Hvordan går det efter et covid-19-forløb?

Annonce