Annonce
Læserbrev

Politik. Flere lærlinge

Annonce

Læserbrev:Torsdag aften offentliggjorde arbejdsmarkedsparter og S-regeringen en ny trepartsaftale for kr. 5,4 mia. til flere lærlinge. Endnu en gang har den danske model vist sit værd. Denne gang i form af en aftale til gavn for virksomheder og lærlinge. Vi står i en historisk situation, hvor ledigheden er steget siden marts – i Viborg kommune med ca. ca. 35%. Vi ser dog i øjeblikket, at flere kommer tilbage i job, så tilgangen af nye ledige er bremset op.

Der venter et stort arbejde med at få gang i virksomhederne igen, og derved flere borgere tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor er det også glædeligt at fagbevægelsen, arbejdsgiverne og regeringen har målrettet mider, så det bliver særdeles gunstigt at have lærlinge i virksomhederne.

Den mulighed vil jeg naturligvis også gerne opfordre virksomhederne – store som små - til at benytte i Viborg Kommune, så vi på sigt fortsat har den rette kvalificerede arbejdskraft. Ordningen giver virksomhederne mulighed for lønrefusion, helt op til 90% af lønnen til den enkelte lærling.

Det er væsentligt, at vi ser på arbejdsmarkedet – både på kort og lang sigt. På kort sigt i form af flere unge i uddannelse, og på lang sigt vil det være en sikring til virksomhederne i form af uddannet arbejdskraft i lokalområdet.

Lad os sammen i Viborg Kommune gribe muligheden, så står vi godt rustet til fremtiden!

Anders Bertel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ålene bliver massakreret

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce