Annonce
Læserbrev

Politik. Hærvejsmotorvejen og den virkelige verden

Læserbrev: Ulrik Wilbek var på forsiden af avisen forleden, da han meldte ud, at han ikke længere ville satse på en Hærvejsmotorvej, men i stedet sætte alt ind på på en forbedring af den eksisterende forbindelse til Århus. Ulrik Wilbek har set virkeligheden i øjnene, og tak for det !

Derimod er Kristian Pihl Lorentzen endnu ikke blevet realist. I stedet beskylder han embedsværket bag den nyligt udgivne VVM-rapport for den nederste del af Hærvejsmotorvejen for at fjerne sig fra virkelighedens verden. De kommer frem til en forrentning, som er lavere end den tidligere rapport fra 2016. Det kan Kristian Pihl Lorentzen ikke lide at læse – han ”forundres”. Derfor skriver han ”Men det er jo ikke første gang, at teoretikere overrasker i forhold til virkelighedens verden”.

Kristian Pihl Lorentzen kunne i stedet have givet læserne den forklaring, som rapporten giver: Her står nemlig, at den reducerede forrentning først og fremmest skyldes en forfinelse af beregningsmodellen. Der bliver nu blandt andet taget højde for myldretider, og dermed sker der en tilnærmelse til virkeligheden.

Det ville være godt for den politiske debat, hvis Kristian Pihl Lorentzen fremover holdt sig til sandheden og ikke skød embedsværk eller andre usandheder i skoene.

Ellen Frydendal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce