Annonce
Læserbrev

Politik. Ja til åben debat om skolestruktur

Læserbrev:Hvis der er noget, der kan sætte gang i debatten og vække følelser hos både borgere og politikere, så er det drøftelser om skolestruktur. I sidste byrådsperiode herskede en stor skolestrukturdebat, men her endte denne debat alene på tegnebrættet.

I forbindelse med det nuværende byrådskonstituering blev der indgået en politisk aftale om ikke at røre ved skolestrukturen før tidligst i næste byrådsperiode, som starter 1. januar 2022.

Nu lufter både formanden for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S), og borgmester, Ulrik Wilbek (V), alligevel muligheden for en ny skolestrukturdebat. En debat som vores parti gerne er en del af, for det bliver en tvungen nødvendighed, at vi forholder os til den nuværende skolestruktur.

Det skyldes, at hvis vi kigger længere frem i tiden end bare indeværende byrådsperiode - og næste valgkamp - så viser de faldende elevtal, at vi med stor sandsynlighed kommer til at stå med store udfordringer i forhold til vores fælles folkeskole og det kvalitetsgrundlag, som folkeskolen skal bygge på.

Vi ønsker, at skolestrukturdebatten bliver en både åben, oplyst og faglig debat, hvor vi både inddrager relevante parter og forsøger at skabe fælles ejerskab. Samtidig skal vi naturligvis i sidste ende påtage os det politiske ansvar og træffe de nødvendige beslutninger, for det vil være utopi at tro, at alle blive lige tilfredse med en ændret skolestruktur.

Debatten kan hurtigt komme til at handle om økonomi, og selvfølgelig skal økonomien være i orden, men det handler i høj grad også om fagligt bæredygtige skoler, som både størrelses- og indretningsmæssigt passer til nutidens folkeskole, og den måde undervisningen foregår i dag.

Vi lægger os ikke fast på, hvad resultatet af den kommende debat skal være, og hvor vidt der skal lukkes, flyttes eller bygges skoler, men vi ser frem til en fordomsfri og ærlig debat om emnet. Det skylder vi både nuværende og kommende generationer af skolebørn – og deres forældre - i Viborg Kommune.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg

Byggeriet er gået i gang: 27 udlejningsboliger med egen have er på vej midt i byen

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Debat For abonnenter

Efter fyring af topchef i amputationsskandale: Giv et frihedsbrev til dem, Ole Thomsen har købt til tavshed!

Debat

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Annonce