Annonce
Læserbrev

Politik. Jens Rohdes forhold til motorveje

Annonce

Jens Rohde elsker Viborg. Det står på tryk i VSF. Jens Rohde og partiet vil have en ny retning i dansk politik. Derfor har han fået nye venner. De elsker skinner. En motorvej til og fra Viborg er pludselig ikke på Jens Rohdes liste. Og når den ikke står der, bliver det ikke til noget.

Vi skal have Danmark i en ny retning med skinner og lidt tilskud til asfalt til en 2+1 vej hist og her. Så kommer klimakampen ind fra venstre for en kort bemærkning. En motorvej er simpelthen ikke klimaforsvarligt.

Så hvis I ikke lytter til mig og gør som mig, "...så placerer I Viborg i et trafikalt ingenmandsland". Så må I selv om det.

Jeg siger det, som det er. Der er langt til et politisk flertal for en motorvej til og fra Viborg. Men der er mulighed for skinner og lidt asfalt til hovedvejen hist og pist. For jeg elsker jo Viborg. Det er noget af en melding fra en viborgenser, der ligefrem siger, at han elsker Viborg.

Lige nu skal der forhandles en ny udligningsaftale på plads. I den anledning dukker der tankevækkende kendsgerninger frem fra taldyngerne. Hvem er de fattige, og hvem er de rige kommuner? Borgmestrene fra Favrskov og Skanderborg kommuner vrider hænder og forstår slet ikke, at de skal se sig selv i den rige klub. Utroligt!

Undersøgelser har dog vist, at de rige kommuner har et blomstrende erhvervsliv og borgere med et højt lønniveau. Og det blomstrende erhvervsliv skyldes i særdeles høj grad en motorvej (her E45). Allerede for 20-25 år siden begyndte man at tale om et østjysk vækstbånd, der sugede til sig fra Midt- og Vestjylland. Motorvejen går lige gennem de to kommuner.

Det lyder så flot, når der fra Folketinget tales så meget og så længe om en ny udligningsreform, der skal være med til at skabe et Danmark i Balance. Penge fra de rige til de fattige! Nej, der bliver ikke balance, der er jo blot tale om en gang fattighjælp, ikke bare ét år nej hvert år.

Det synes Jens Rohde åbenbart er godt nok, han siger jo dog trods alt at han elsker Viborg. Og lige nu skal Danmark altså i en ny retning.

Kære Jens Rohde. Vores store fælles landkommune mangler i den grad et stort skub til vort erhvervsliv. Både et skub og et træk fra jer folketingspolitikere i form af en erhvervsvenlig infrastruktur, så vi får chance for at klare os selv uden den årlige fattighjælp. Og her hjælper det ikke med skinner og lidt lappeløsninger til hovedvejene. Nej, historien har vist med stor tydelighed, at motorvejen er erhvervslivets sikre dynamo.

Det kan godt være du stadig bor her i Viborg, men dit hjerte er her ikke. Vi tror dig ikke. Du kommer sammen med de forkerte og er allerede kommet alt for langt i den helt forkerte retning, når vi taler om Viborg kommunes fremtidige infrastruktur. Her hjælper ikke nok så mange skinner.

Nej, kære Jens Rhode, det er dig og dit parti, der lige nu er i gang med at placere dit elskede Viborg i et trafikalt ingenmandsland. I øvrigt mangler jeg da en fyldestgørende bevisførelse for, at en motorvej erklæres for ikke klimaforsvarlig, når vi nu om få år får udfaset benzin og diesel som drivmiddel, og el og brint tager fat.

Motorvej. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Viborg

Efterlyst retspsykiatrisk patient er fundet, anholdt og tilbage i Søndersøparken

Annonce