Annonce
Læserbrev

Politik. Kæmp for job frem for skattelettelser!

Læserbrev: Venstre og Konservative i Viborg Kommune vil bruge millionerne fra udligningsreformen på skattelettelser. Det er håbløs krisepolitik. I stedet burde vi kæmpe for, at servicerammen og anlægsloftet bliver løftet, så vi med sikkerhed skaber lokale job. Det må være det vigtigste i en krisetid.

Vi har allerede flere arbejdsløse i Danmark end efter finanskrisen, og samtidig er næsten lige så mange på lønkompensation og dermed i fare for også at miste jobbet. I Viborg var der 17. maj 2452 arbejdsløse, lige så mange som krisens værste år 2010, og dertil kommer omtrent 2600 på lønkompensation. Med andre ord har Viborg hårdt brug for nye stillingsopslag.

Med udligningsreformen har Viborg Kommune måske fået chancen for at ansætte nogle af de pædagoger, som børnene har så hårdt brug for. Det kræver dog, at servicerammen bliver fjernet, men som Roger Buch forklarede i avisen i lørdags, så er det bestemt en mulighed i forhandlingerne frem mod næste års budget. Især hvis kommunerne står sammen og kæmper for det. Derfor er det ærgerligt, at Venstre og Konservative i stedet kæmper et ideologisk felttog for at sænke skatten.

Skattelettelser har vi knap nok glæde af. Når Ulrik Wilbek foreslår at sænke kommuneskatten, så vil de rigeste få flest penge i kroner og øre, da alle betaler samme procentsats i kommuneskat. Og netop de rigeste kommer ikke til at øge beskæftigelsen lokalt. Forskning viser, at de i meget højere grad sparer op eller investerer i aktier. Hvis man derimod ansatte pædagoger eller sosu’er, så kunne arbejdsløse få et arbejde, og disse relativt lavt lønnede vil bruge en langt større del af pengene lokalt. Dermed vil det støtte den lokale beskæftigelse endnu mere.

Når kommunen, ja hele landet, står overfor en økonomisk krise af uanede dimensioner, så er der hårdt brug for hvert et job vi kan skabe. Minimumsnormeringer er fx ikke kun nødvendigt for børnene. Det er også nødvendigt for beskæftigelsen. Det vil være uansvarligt at hælde millioner ud til et forventet privat forbrug, som man i sagens natur ikke kan vide sig sikker på. Vi har slet ikke brug for skattelettelser. Børn og voksne i Viborg har brug for et byråd der kæmper for gode kommunale job.

Aksel Rosager Johansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Tilfreds Viborg-træner efter test i Hobro: - Vi kunne kende os selv

Annonce