Annonce
Læserbrev

Politik. Karkirurgi i Viborg – nu med weekendvagt

Annonce

Læserbrev: Endelig har regionsformanden indset, at modellen uden weekendvagt med karkirurger på hospitalet i Viborg ikke dur. Derfor indføres der nu fra uge 47 denne weekendvagt.

Det hele startede med vedtagelsen af budget 2019 i efteråret 2018. Her blev de store strukturændringer og medfølgende besparelser vedtaget. Under forhandlingerne dengang blev der i teksten til forliget indføjet, at der skulle sikres forsvarlig vagtdækning for de patienter, der blev behandlet på regionshospitalet i Viborg.

Siden blev det i den efterfølgende implementering gennemført, at det for at sikre denne forsvarlige dækning ikke var nødvendig med vagtdækning i weekenden. Jeg spurgte dengang, om man var sikker på, at det var godt nok. Alle fagfolk inkl. de involverede læger forsikrede, at det var forsvarligt. Men det var Sundhedsstyrelsen ikke enig i.

Allerede september meddelte Sundhedsstyrelsen, at der skulle iværksættes vagtdækning med karkirurger i weekenderne. Der blev derfor afsat midler til at indføre den fra 1. januar 2020. Jeg foreslog allerede, da vi fik pålægget fra Sundhedsstyrelsen, at det blev indført straks. Det skete i en mail til regionsrådsformanden – men det mente han ikke var nødvendigt. Men nu kommer den så, da Sundhedsstyrelsen igen har meddelt, at vagtdækningen skal være der – også i weekenden – og at det skal indføres straks. Og det bliver det så.

Som politiker er det bekymrende, at vores lokale lægefaglige ekspertiser anbefaler og regionsrådsformanden fastholder en beslutning, som Sundhedsstyrelsen slet ikke er enig i.

Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at vagterne nu indføres – men det bekymrer mig, at vi ikke fra starten får valide informationer. Hvem ved – måske havde vi med den nuværende viden valgt en anden beslutning omkring karkirurgien, hvis vi havde haft de korrekte informationer om, hvad der er forsvarligt fra starten.

Ib Bjerregaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce