x
Annonce
Læserbrev

Byrådsmedlemmer: En skolebus fra Viborg vil aldrig få lov til at køre i en større europæisk storby

Læserbrev: Viborg Kommune er netop i gang med et større udbud af kommunens skolekørsel. På grund af flere tekniske forhold er udbuddet blevet udsat. Måske var det også på sin plads, med lidt eftertanke. Hvorfor er hensyn til miljø og børnenes sikkerhed ikke en del af varen, der skal købes?

I dag fragtes børnene rundt i busser uden seler (I flere situationer er der elever, der står op), og eneste krav til busserne er, at de er synet og kan bremse. Krav til begrænsning af udledning af CO2, partikler og støj er ikke eksisterende. En skolebus fra Viborg vil aldrig få lov til at køre i en større europæisk storby. Tomgangskørsel forekommer i stor stil, så støj og møg er der rigeligt af, hvor skolebørn færdes.

Skolebusser er kendetegnet ved, at det ofte er sidste led i en bus levetid. Det er de ældste busser, der sættes ind, og det sker udelukkende af økonomiske årsager. Det skal være så billigt som muligt for vognmænd og for kommune.

Udbud er en metode, der bruges for at sikre bedste pris og kvalitet. Krav og specifikationer er med til at fortælle, hvad udbyderen, kommunen, går efter. Hvis pris tillægges en stor vægt, bliver det prisen, der bliver den afgørende på bekostning af fx. sikkerhed og miljø. Vi tror på, at hvis krav omkring sikkerhed og miljø blev ligeværdige parametre i udbuddet, så vil det naturligvis også påvirke de tilbud, der kommer ind. Resultatet vil blive en sikker, miljørigtig og økonomisk forsvarlig skolekørsel.

Vi tillader os at forvente, at fremtidens skolekørsel i Viborg ikke kun skal være så billig som muligt. Men at der også stilles krav om sikkerhedsseler til børnene, at busserne er i orden og kan leve op til skærpede miljøkrav, og at en hver form for tomgangskørsel minimeres kraftigt. I konstitueringsaftalen har vi aftalt at arbejde for EN SUND OG GRØN KOMMUNE. Lad os komme i gang!

Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce