Annonce
Læserbrev

Politik. Mere tid til patienterne!

Læserbrev: Et af de meget diskuterede emner i folketingsvalgkampen var behovet for flere sygeplejersker. Der er løbet alt for stærkt og alt for længe! Derfor er det glædeligt, at Danske Regioner og regeringen i fredags netop er blevet enige om en aftale, således at der allerede fra 2020 kommer flere sygeplejersker på landets hospitaler.

Aftalen betyder, at antallet af sygeplejersker på de somatiske og psykiatriske sygehuse øges med 500 i 2020 og yderligere 500 sygeplejersker i 2021. Altså sker der er en forøgelse med 1000 sygeplejersker fra 2021. Der er også i aftalen fokus på, at alle får mulighed for at arbejde fuld tid og på at sikre bedre vilkår for nyuddannede i deres introduktionsforløb. Det sker for at mindske frafaldet på uddannelserne.

Gennem de senere år er der kommet flere patienter og flere opgaver, men der er ikke kommet mere personale. Oveni dette har der været effektiviseringer på to procent i adskillige år. Medicinpriserne er steget markant, og der er flere ældre end tidligere, hvilket betyder flere indlæggelser. Derudover er der desuden flere patienter med komplekse forløb med en eller flere sygdomme.

Der vil fortsat være ting at tage fat på, men det er et stort skridt i den rigtige retning.

Annonce
Mette Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce