Annonce
Debat

Politik. Region Midts sidste nye psykiatriske skrig

Læserbrev: Nyt psykiatrisk superhospital: Farven lyserød vælter ned over patienterne, når de træder ind i regionens splinternye psykiatriske modtagelses-hall på Skejby Sygehus. Indretningskunstneren har haft frie tøjler og slået sig løs.

Genfundne malerier lavet af tidligere indlagte på Risskov Sygehus i alle farver og former er hængt op på væggene - også dem malet i patienternes mest sorte øjeblikke. Meter efter meter vælter genopstandede væsener, forvrængede ansigter, farverige spiraler og fantasifulde landskaber frem. De er nedkomne direkte fra det tidligere psykiatriske hospitals gamle lofter.

Smukt er det, hvis man da ikke lige kommer ind panisk, psykotisk eller ønsker ro i hovedet. En detalje, fagpersonalet uden held har forsøgt at påpege i processen. Kunst og indretning i de nye psykiatriske rammer har kostet 7,5 mio. kr., hvoraf 2,2 mio. er betalt af fonde.

Jeg glæder mig dog over, at billederne fra tidligere patienter fra Risskov er flyttet med til Skejby. De er utroligt smukke, med stærke og meget personlige udtryk. De kunne udfylde et fantastisk sanserum et sted, hvor man som patient frivilligt kunne gå ind. Men der er også noget utroligt sørgeligt, når man ser på de mange kunstværker, for de minder en om, at der netop ikke er givet plads på det nye super regions sygehus til ét eneste kreativt værksted for patienterne, hvor de fremadrettet kan udtrykke sig.

Argumentet fra region midt er, at der er blevet prioriteret sengepladser i stedet for. Men helt ærlig, kan det virkelig passe, at man ikke kan finde penge til ét eneste rum med mulighed for kreativ udfoldelse, når det er en af de ældste og mest anerkendte terapibeskæftigelser i psykiatriens historie?

Med hensyn til sengepladser skal det for øvrigt lige tilføjes, at der ikke er kommet flere nye sengepladser, end der var på Risskov, blot at der ikke bliver skåret ned i sengepladserne. Til gengæld har patienterne nu fået en spritny, gigantisk modtagelseshall, de kan nyde, mens de har ansigtet begravet i hænderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce