Annonce
Læserbrev

Politik. Strenge straffe til dem som kynisk udnytter Corona-krisen

Læserbrev: I Venstre har vi foreslået, at der skal koste mindst dobbeltstraf til de ekstremt kyniske mennesker, som udnytter Corona-krisen til at begå kriminalitet.

Det har en meget stor del af Folketinget tilsluttet sig, og det bliver nu en realitet. Det betyder, at man kan få fængselsstraf, hvis man stjæler værnemidler på f.eks hospitalerne, og at vi firdobler straffen, hvis man begår svindel med de økonomiske hjælpepakker, som et enigt folketing har vedtaget. Det viser i virkeligheden, at når tingene er rigtig svære, så står vi sammen i Folketinget, og det er jeg ærligt talt stolt af, for det viser, at når Danmark er presset, så lægger vi politisk drilleri til side og står sammen.

Vi har set nogle grelle eksempler på tyverier af håndsprit og masker på sygehusene, og en byge af anmeldelser om bedrageri begået via internettet relateret til Corona-epidemien.

Ligesom der er begået forbrydelser rettet mod vores ældre medborgere, der bliver narret til at lukke tyve ind i deres hjem, fordi tyvene udgiver sig for at være fra Sundhedsstyrelsen.

Det går ganske enkelt over min forstand, at der er nogen, der kan finde på at stjæle livsvigtige værnemidler fra sygehusene, mens vores sundhedsvæsen lige nu kæmper en brav kamp mod Corona.

Ligesom det er helt uacceptabelt, at der er nogle som udnytter Corona-krisen til at svindle og bedrage virksomheder og borgere via internettet, ved for eksempel at udgive sig fra at være fra politiet for at oplyst Nem-ID, eller får en virksomhed til at overføre penge i den tro, at den betaler for mundbind.

Og på samme måde er det helt utilstedeligt, at ældre personers sårbarhed udnyttes i den her situation.

Det skal have mærkbare konsekvenser og medføre strenge straffe, når man begår den slags samfundsskadelig virksomhed. For vi vil ikke acceptere, at nogen udnytter og svigter fællesskabet.

Derfor er jeg naturligvis yderst tilfreds med, at der nu sættes hårdt ind over for de ekstremt kyniske personer, som udnytter Coronoa-krisen til at begå kynisk kriminalitet.

Inger Støjberg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce