Annonce
Læserbrev

Politik. Synlig og aktiv politik for Rigsfællesskabet

Læserbrev: Man kan i dagens Danmark hurtigt få det indtryk, at den almene borger i riget - desværre - ikke anser færinger og grønlændere som ligeværdige, og at mange, hvis ikke flertallet, hilser løsrivelse af Færøerne og Grønland velkommen.

Det er ærgerligt og sørgeligt. Mere end 1000 års fælles historie risikerer således at ende brat, højst sandsynligt på grund af manglende fælles fokus og viden om hinanden.

Selvom en Gallup undersøgelse i foråret viste, at næsten 60% af Danmarks befolkning ønskede at bevare Grønland i Rigsfællesskabet, er det blandt mange danskere meget småt med viden om de faktiske forhold i Grønland og på Færøerne.

Rigsfællesskabet bør veje tungere i den generelle undervisning i folkeskolen og på gymnasiet. Fælles historie og kultur kan formidles både gennem fagene dansk, historie og samfundsfag.

Desuden bør erhvervssamarbejdet inden for Rigsfællesskabet styrkes, og jobmarkederne bør integreres mere, så det bliver nemmere at få job på tværs af Rigsfællesskabet.

Det Konservative Folkeparti vil arbejde aktivt for at få indført gensidig fælles forståelse for kultur, sprog og historie blandt de forskellige befolkningsgrupper inden for Rigsfællesskabet.

Det Konservative Folkeparti vil også arbejde for:

- Mere oplysning om Rigsfællesskabet i det danske uddannelsessystem.

- Fortsat at understrege vigtigheden af fokus på Grønland og Færøerne i Public Service.

- Styrke erhvervssamarbejdet mellem Danmark, Grønland og Færøerne og arbejde for, at det bliver nemmere at få jobs på tværs af Rigsfællesskabet.

Vores Rigsfællesskab er helt unikt og skal bevares, det er i alles interesse. Vi skal have et stærkt fællesskab mellem Danmark, Færøerne og Grønland.

Derfor skylder vi også hinanden, at føre en synlig og aktiv politik for Rigsfællesskabet.

Karl Højhus Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce