Annonce
Læserbrev

Politik. Tillykke med den nye skov, Viborg!

Læserbrev:Viborg har fået en ny skov – eller ny og ny, kommunen har sådan set ejet den skov i mange år – men planforvaltningen har opdaget skoven. Skoven ligger ved Langmosen i den nordlige del af den nye Taphede-bydel.

Nu kunne man tænke, at sådan en skov vil være et aktiv for Taphede-bydelen – det er den i hvert fald for os, som allerede bor i nabolaget. Men en offentlig skov medfører 300 meter skovbyggelinje, hvilket reelt vil betyde, at der ikke kan bygges i Taphede-området nord for Randersvej.

Så planchefens reaktion på den ’nye’ skov var ikke et ”ihh hvor fint med attraktiv natur i Taphede”, men et ”det har vi prøvet før, så skal vi bare have flyttet den skovbyggelinje”. Sådan en reaktion fra planforvaltningen giver jo borgerne en enorm tillid til, at planforvaltningen vil behandle kritiske høringssvar om Taphede-planerne med objektivitet og respekt.

Først skal planforvaltningen dog lige have undersøgt, om det nu kan være rigtigt, at skoven virkelig er en skov. I sit stille sind kan man undre sig over, at sådan en skov kan skjule sig i løbet af næsten fem års Taphede-planlægning inklusive flere besigtigelser fra kommunens biologer.

Når jeg tænker nærmere over det, har jeg set på den skov på vej til og fra arbejde i alle de år, jeg har boet i Viborg, så den ligger jo ikke ligefrem skjult i landskabet. Informationen om den offentlige skov ved Langmosen er endnu en væsentlig mangel i det nuværende materiale om kommuneplanstillæg nr. 37, som pt. er i høring.

Så ja, kære læser, desværre møder også Taphede-planerne kritik fra de borgere, hvis lokalområde bliver påvirket af planerne. Vi er kritiske over for planerne om at bygge helt ud til kanten af Spangsdalen, helt ud til kanten af Langmosen, og de markante ændringer i naturtilstanden i Langmosen.

Naturen i Spangsdalen og Langmosen er noget af det, der gør det attraktivt at bo i den del af Viborg, hvor vi tilfældigvis bor. Vi er også kritiske over for planerne om en tæt-bebygget bydel med ’blandede boliger’ i Taphede-området nord for Randersvej, som er en del af Houlkærskolens opland.

En bydel med ’blandede boliger’, hvor der blandt andet planlægges en række med 4-etagers højhuse klos op af Randersvej. Vi er stærkt bekymrede for, hvordan en sådan tæt-bebygget bydel over tid vil påvirke elevsammensætningen på Houlkærskolen.

Byrådets tanker om Taphede-bydelen handlede fra starten om ”ressourcestærke børnefamilier” og ”lavere byggeri med blik for naturen”. Jeg tvivler stærkt på, at ressourcestærke børnefamilier finder det attraktivt at flytte til kommunen for at bo på tredje sal med udsigt til en større indfaldsvej til en middelstor provinsby.

Vi ser frem til borgermødet den 7. oktober, hvor vi håber, at planforvaltningen vil løfte sløret for den højere mening med de nuværende Taphede-planer.

Annonce
Det er sådan, byggeprojektet er tænkt langs Randersvej.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Viborg

Flugtbilisten er fundet

Viborg

Kommunen sælger 'bunker' på Mellemvej

Annonce