Annonce
Læserbrev

Politik. Vi skal holde hånden under de små virksomheder og ledige

Annonce

Læserbrev: Torsdag blev et samlet folketing enige om en hjælpepakke, som skal bidrage til at virksomhederne, selvstændige og ledige får en hjælpende hånd under Corona-krisen. For SF har det været vigtigt, at netop små erhvervsdrivende hjælpes på vej, men også at folk uden for arbejdsmarkedet får en håndsrækning.

Corona-krisen rammer frisører, restauranter og generelt mindre virksomheder særlig hårdt og de vil formentlig stå tilbage med et tab efter krisen. Et tab som den netop vedtagne hjælpepakke skal hjælpe til at minimere. Det er vigtigt for økonomien og arbejdspladserne i provinsen at holde hånden under netop de små og mellemstore virksomheder, da de udgør en fuldstændig vital del af erhvervslivet her på egnen.

Hjælpepakken er derfor både et solidarisk og nødvendigt initiativ i en tid, hvor alt muligt hjælp er essentielt. Det er absolut nødvendigt, at vi rækker en hjælpende hånd ud til de selvstændige og mindre virksomheder så længe krisen er på sit højeste. Det er derfor vigtigt at hjælpepakken vil bidrage til at betale flere af virksomhedernes faste udgifter og give en dækning af selvstændiges omkostningstab på 75 procent.

Samtidig står vi med en gruppe ledige, som ikke har fået nemmere ved at finde jobs. Og danskere på sygedagpenge, som ikke kan få den behandling til den planlagte tid, som de er stillet i udsigt. Derfor har en lempeligere adgang til dagpenge og sygedagpenge i tre måneder været vigtig for SF.

Vi skal alle udvise ekstra solidaritet og støtte særligt meget op om hinanden i denne tid. Det er hjælpepakken på et trecifret milliardbeløb bidrage til. Den vil ikke kunne sikre alle, men er et vigtigt tiltag.

Signe Munk. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Annonce