Annonce
Læserbrev

Politik. Viborg Kommune kan ikke prale med gode normeringer

Læserbrev: I sidste uge offentligtgjorde Danmarks Statistik nye normeringstal for landets daginstitutioner. Antallet af pædagogisk personale er blevet talt op landet over. I Viborg Kommune er der på papiret ikke langt til de anbefalede minimumsnormeringer.

Helt konkret ser det ifølge Danmarks statistik således ud i Viborg kommune: Til de 0-2 årige er der 3,8 børn til en pædagogisk personale. Til de 3-6 årige er der 6,9 børn til en pædagogisk personale.

Virkeligheden er dog en helt anden.

Danmarks statistik tæller nemlig alle ansatte med, fx lederen som sidder på kontoret, pædagogmedhjælperen på barsel og pædagogen, som er på efteruddannelse. Altså er der i undersøgelsen ikke taget højde for, hvor mange voksne der reelt er på stuen til at passe på vores børn.

Det eneste, tallene egentligt siger noget om, er, hvor mange børn der går i Viborg Kommunes daginstitutioner ifht. antallet af fuldtidsstillinger. Desuden er det et gennemsnitstal fordelt på alle daginstitutioner i Viborg Kommune ud over alle årets 12 måneder.

Jeg tvivler stærkt på, at der findes en eneste forælder til et barn i Viborg Kommunes daginstitutioner, som ikke har oplevet, at det pædagogiske personale har haft alt for travlt.

Jeg har hørt rigtig mange fortællinger fra forældre, som ofte finder sig nødsaget til at blive, til nr. 2 voksen er mødt ind. Forældrene kan ikke med deres gode samvittighed i behold efterlade deres barn på en stue med alt for mange børn til kun én voksen.

Der er desværre stadig lang vej til, at Viborg Kommune når de anbefalede minimumsnormeringer, som hedder 1:3 i vuggestuen og 1:6 i børnehaven. VIborg Forældre Organisation forventede, at Viborg Kommune ville tage ansvar og gøre sit bedste for at nå minimumsnormeringerne, så hurtigt som muligt. Men vores borgmester har klart meldt ud, at der ikke er råd til at forbedre vilkårerne for vores mindste i daginstitutionerne med kommunens nuværende budget.

Derfor er vi nødsaget til at vente forhåbningsfuldt på, hvad finansloven byder på for børnene i Viborg Kommunes skyld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce