Annonce
Læserbrev

Politik. Vores børn er vores fælles fremtid!

Læserbrev: Vores børn er vores fælles fremtid, det blev endnu en gang tydeliggjort, da statsminister Mette Frederiksen holdt årets og hendes første nytårstale.

Jeg håber, at vi i det næste årti vil kunne stille noget op mod den sociale arv! At børns muligheder, vilkår og krav på et godt liv blev taget op glæder mig meget.

I 1997 blev jeg uddannet som pædagog fra seminariet i Viborg og senere som kandidat i pædagogisk sociologi fra Danmarks Pædagogiske Universitet i Aarhus.

Undervejs har fokus i mine opgaver/afhandlinger/eksamener blandt andet været på omsorgssvigt – med vægt på forældreevne, social arv og med fokus på forebyggelse og synergieffekt i en tidlig indsats, social arv og mønsterbrydere.

Med andre ord, så har området i de sidste 27 år haft min interesse. Derfor glæder det mig, at børnenes statsminister sætter en ny retning, hvor der er fuldt fokus på børnene og på vores fælles fremtid!

For mig er det meget vigtigt, at:

  • Vi forebygger alt det vi kan og så tidligt som muligt.
  • Vi styrker forældrene og hjælper familierne bedst muligt.
  • En anbringelse bør foretages, når andre støttemuligheder ikke kan give den nødvendige forandring eller stabilitet – og mulighederne dermed er udtømte.
  • Lovpligtige undersøgelser skal være foretaget.
  • Fakta og faglighed altid skal være det bærende element.

Det er meget vigtigt, at vores børn får en god start på livet og sikres gode trygge rammer i deres barndom og opvækst. En god og tryg barndom har afgørende betydning for børnenes fremtid. En opvækst præget af turbulens, omsorgssvigt, fysisk og psykisk vold betyder færre muligheder, mindre sundhed, kortere levetid og mindre livsduelighed som voksen.

Jeg er derfor glad for, at Mette Frederiksen som børnenes statsminister gav netop det emne så meget fokus i sin nytårstale.

Mette Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce