Annonce
Viborg

Politiker: Dyrepark i Viborg kan blive en stor attraktion

Måske får Viborg en bynær dyrepark lig den meget populære i Marselisborg-skovene ved Aarhus. Arkivfoto: Axel Schütt
Stine Damborg Hust (K), formand for klima- og miljøudvalget, mener, at en dyrepark kan blive en stor attraktion.

Viborg: - Jeg tror, at en dyrepark i Klostermarken kan blive et stort aktiv for Viborg. Dyrene kan medvirke til naturpleje, give gode oplevelser for både børn og voksne - og måske endda blive en turistattraktion.

Stine Damborg Hust (K), formand for byrådets klima- og miljøudvalg, ser store perspektiver i, at Viborg Naturpark får realiseret en idé om en dyrepark med blandt andet dådyr eller rådyr i en del af Klostermarken - det store natur- og skovområde øst for Søndersø.

Viborg Naturpark er af Viborg Kommune defineret som "den grønne ring" rundt om Viborg by. Gennem naturparken har kommunen sat en række projekter i gang, hvor også borgere, foreninger og andre interessenter er med i forskellige arbejdsgrupper.

Annonce
Stine Damborg Hust (K), der her ses ved indvielsen af Jordbro Engsø, mener, at en dyrepark i Klostermarken ved Viborg by kan blive en stor attraktion for både lokale borgere og for gæster. Arkivfoto: Morten Dueholm

"Fyrtårnsprojekt"

Indtil videre har kommunen sat 609.000 kroner fordelt over 2019, 2020 og 2021 af til udvikling af naturparken. Heraf øremærkes cirka to tredjedele til "skabelse af et fyrtårnsprojekt for Viborg Naturpark", som ifølge et oplæg kan være en dyrepark og/eller nogle udsigtstårne i området.

Stine Damborg Hust mener, at Viborg med et stort område i Klostermarken kan få sig en dyrepark fuldt på højde med de kendte dyrehaver ved henholdsis Aarhus og København. Hun understreger samtidig, at de foreløbigt afsatte 400.000 kroner ikke er nok. Der skal flere penge fra kommunen og eventuelt staten eller private fonde til, hvis dyreparken skal blive til noget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce