Annonce
Viborg

Politiker fastholder: Vestasgrund er købt for dyrt

Man har regnet baglæns og de kommende beboere på plejecentret kommer til at betale i form af en dyr husleje, mener Venstres Britta Leth. Arkivfoto

Venstres Britta Leth stemte imod redegørelse til Statsforvaltningen, der er gået ind i sag om byrådets godkendelse af boligselskabs køb Vestas-grunden.

Annonce

»Hvordan man har regnet sig frem til, at kvadratmeterprisen for den grund i banebyen, som skal huse et nyt plejecenter, er på 4966 kroner, svarer man jo reelt ikke på, selv om Tilsynet under Statsforvaltningen stiller spørgsmålet. Og derfor stemmer jeg imod redegørelsen.«

Det sagde Venstres Britta Leth, der var indkaldt som suppleant for partifællen Johannes Vesterby til onsdagens møde i byrådet.

Byrådet godkendte tidligere i år Boligselskabet Sct. Jørgens pris på 36 millioner for grunden, der er på 7620 kvadratmeter. Den blev købt af ejendomsselskabet Calum, der har tidligere konservative sundhedsminister Jakob Axel Nielsen som direktør.

Annonce

Inhabil Pape?

Det har fået en lokal borger, Ole Capion, til at bede Tilsynet om at undersøge, om daværende borgmester Søren Pape Poulsen, (K), ikke var inhabil, da han i sin tid var med til at godkende købet.

Britta Leth efterlyste også en forklaring på den efter hendes opfattelse meget høje pris for grunden, når den såkaldte Gardit-grunden, som ligger tættere på byen, og som efter lokalplanen må bebygges med en højere byggeprocent end Vestas-grunden, blev handlet til en kvadratmeterpris på næsten det halve: 2757 kroner.

Enhedslistens Flemming Gundersen undlod at stemme og vedgik, at det var fordi, han ikke var i stand til at gennemskue forløbet i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce