Annonce
Viborg

Politiker maner til ro hos Trepas

Maskinværkstedet på Trepas lukker, men teamleder Flemming Bastrup (t.h.) har lovet, at ingen af de udviklingshæmmede medarbejdere skal søge nye græsgange. De får andre opgaver på Trepas. Foto: Morten Dueholm

Der er ingen grund til bekymring for den beskyttede beskæftigelse, lyder det nu. Der er brug for Trepas i Viborg, slår Anders Bertel (S) fast.

Annonce

Viborg: Den seneste tid på det beskyttede værksted, Trepas, har været præget af uro på de indre linjer. Folkebladet har været i kontakt med flere med tilknytning til stedet, som har givet udtryk for en bekymring for fremtiden for den mere end 50 år gamle institution.

Men der er ingen politiske planer om at nedlægge Trepas, slår Anders Bertel (S) fast. Som formand for beskæftigelsesudvalget i Viborg Kommune siger han, at der også fremover er brug for stedet, hvor udviklingshæmmede og handicappede kan udføre et meningsfyldt stykke arbejde.

For efterhånden nogle uger siden skrev folkebladet, hvordan man på ledelsesplan har besluttet sig for at nedlægge en af Trepas' gamle stoltheder, et maskinværksted, hvor 22 udviklingshæmmede går til hånde med dækskift og andre "beskidte" opgaver. Beslutningen blev forklaret med ordrenedgang. En forklaring, som to virksomheder, Kærsgaard Stål og Haas Meincke ikke forstod meget af. Hos Kærsgaard Stål efterlyser man ligefrem muligheden for, at maskinværkstedet vil tage imod flere opgaver, "men man virker ikke særligt interesseret," sagde Klaus Mortensen, teknisk chef hos Kærsgaard Stål ligefem.

Formand for beskæftigelsesudvalget i Viborg Kommune, Anders Bertel (S), forsikrer om, at der også fremover vil være brug for Trepas. Arkivfoto.
Annonce

En storm i et glas vand

Det er blandt andet den udlægning, som har fået flere til at tro, at der stikker noget andet under. Kunne det være et forsøg på at nedlægge Trepas bid for bid med det formål at få de udviklingshæmmede ud i det private, hvor man måske kan spare penge?

- Nej, siger Anders Bertel.

- Der vil altid være en målgruppe, som ikke kan agere i det private, og som skal have et beskyttet værksted, siger han.

På baggrund af artiklen i folkebladet er der ligeledes sendt en skrivelse ud til medarbejderne hos Trepas, som ligeledes maner til ro, og som kalder avisskriverierne "en storm i et glas vand".

Det er slået fast af teamleder Flemming Bastrup, at de 22 udviklingshæmmede i maskinværkstedet alle fortsat skal have deres daglige gang på Trepas.

Annonce

Dårlig kommunikation

Anders Bertel siger, at han har tiltro til ledelsen og dens forklaringer - men forstår også godt den uro, der er opstået.

Trepas hører under det omfattende Jobigen. En organisation, som blandt andet i år har gjort sig bemærket ved - uden officiel forklaring - at fyre skoleleder på STU, Søren Hedemann. Også nogle medarbejdere hos Trepas er blevet fyret - som følge af politiske besparelser i august. Besparelserne betød blandt andet også, at man fjernede aktiveringen fra Aristo Pack i Løgstrup, fordi man gerne vil have sygemeldte ud i praktikker, som måske kan føre job med sig. Og senest offentliggjorde man altså, at maskinværkstedet nedlægges - med en forklaring, som ikke alle omkring Trepas tror på.

- Jeg har en fornemmelse af, at nogle af de ting kan være blevet blandet sammen, og det kan godt skabe en uro. Det er måske dårlig kommunikation fra kommunens side, og de misforståelser skal vi have ryddet af vejen. Det er vigtigt nu at sende et signal om, at der ikke er planer om at lukke Trepas - og om at vi har behov for beskyttet beskæftigelse i Viborg Kommune, siger Anders Bertel.

De to virksomheder, som ærgrede og undrede sig over maskinværkstedets lukning, er i øvrigt blevet kaldt til møde med henblik på at fortsætte samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce