Annonce
Viborg

Politiker og ledende overlæge: - Det må give stof til eftertanke

Venstre-politikeren Ulrich Fredberg er glad for, at sygehusene i Silkeborg og Viborg anerkendes som landets bedste. Arkivfoto: Lars Rasborg

Man har nu fået bevis for, at den fyrede hospitalsledelse leverede et glimrende stykke arbejde, konstaterer Ulrich Fredberg (V), der både som ansat og som politiker ærgrer sig over, at denne ledelse ikke skal drive værket videre.

Viborg/Silkeborg: Både som ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg og som medlem af regionsrådet i Region Midtjylland kan Ulrich Fredberg (V) juble over, at hospitalerne i Viborg og Silkeborg begge er kåret som landets bedste i deres kategorier - henholdsvis som mellemstort og som småt sygehus.

Han kan dog i sejrens stund ikke lade være med at sende tankerne i retning af de to direktører, der blev fyret, da de ikke ville finde sig i de truende besparelser, der længe så ud til at ramme Hospitalsenhed Midt særdeles hårdt.

Forhenværende hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og forhenværende sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen kan ikke takkes nok, lyder hans pointe.

- Det er jo fantastisk, at man har ansvaret for to sygehuse, som begge bliver kåret som landets bedste i hver deres kategori. Det kan man kun tage hatten af for. Mange medarbejdere har en stor rolle at spille i det, men der har også været en ledelse, som har skabt de muligheder, der skulle til for at få de priser, siger han med henvisning til de to.

Han fortsætter:

- Var nogen som helst i tvivl om, hvorvidt de kvalitetsmæssigt havde gjort det godt, eller om deres visioner var rigtige, så må den tvivl være definitivt fjernet nu. Det her er en meget stor anerkendelse af deres indsats, og de skal i hvert fald ikke dukke hovedet, når de går ud ad døren - heller ikke selvom det blev bagdøren. Det burde have været til store ovationer ud ad hovedindgangen, konstaterer han.

Annonce

Ramte man skiven?

Et pænere punktum kunne man næppe sætte på de fyrede direktørs karrierer på hospitalerne i Viborg og Silkeborg, mener Venstre-manden.

Under tumulten i efteråret udtrykte han sammen med en partifælle mistillid til direktøren i Region Midtjylland. Han fratrådte sidenhen sin stilling.

I dag kan Ulrich Fredberg ikke lade være med fortsat at ærgre sig over, at Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen røg ud.

Hvordan er det som politiker at konstatere, at disse tilsyneladende dygtige ledere ikke skal drive hospitalerne videre?

- Det giver selvfølgelig stof til eftertanke, og det er jeg sikker på, at det gør mange steder i regionsrådet.

Og måske i direktionen også?

- Det tror jeg, det gør på alle niveauer. Man vil nok lige tænke en ekstra gang om, hvorvidt man ramte skiven, da man sigtede.

Og som ansat - hvad betyder sådan en anerkendelse egentlig?

- Arbejdsmiljøet er afgørende for, at man kan overpræstere. Det at få anerkendelse og ros er der ingen, der bliver for gamle til at synes er godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce