Annonce
Rundt om Viborg

Politikere klar med støtte til børnemøde i Fly

Rasmus Mørup Johansen har udsigt til kommunal støtte til børnemødet "Det store ståhejgilde" på Flyfabrikken i Fly. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Kultur- og fritidsudvalget har tomlen op og penge klar til at støtte planerne om et børnemøde i folkehøjde på Flyfabrikken i Fly i Fjends.

Fly: - Det er rigtigt flot projekt, og vi synes det er ganske imponerende, at det kan lade sig gøre at få stablet sådan et børnekulturprojektet på benene også uden for Viborg by. Det ser vi ikke så tit.

Der er masser af rosende ord fra formanden for Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Mads Panny (S) til planerne om at holde et såkaldt "ståhejgilde" i form af et børnemøde i folkehøjde på Flyfabrikken i Fly - den nedlagte skole, der nu fungerer som blandt andet kultursted og kreativt arnested for musikeren Rasmus Mørup Johansen.

Ud over de rosende ord har kultur- og fritidsudvalget på et møde i denne uge bevilget 55.000 kroner i støtte til dækning af honorarer og desuden har man sagt ja til at stå klar med en underskudsgaranti på 15.000 kroner. Kultur-eventen i børnehøjde er planlagt til den 30. maj og der er budgetteret med 300 betalende gæster, så i forhold til corona-situaitonen og forsamlingsforbuddet ser det jo ikke ud til, at den dato holder.

- Vi har ikke drøftet, hvordan vi forholder os, hvis arrangementet bliver udskudt til senere, men sagt for egen regning er jeg da sikker, på at vi vil stå klar med støtte til arrangementet, hvis det må vente til efteråret i stedet for. Vi er meget positive overfor det hele, og der er en stor tommelfinger opad fra hele udvalget til det her projekt, siger Mads Panny.

Cirkus Højdeskræk har tidligere stået bag børnemusicalen "Ole fra Aakjær", der blev opført på Flyfabrikken og under Snapsting i Viborg sidste år. Arkivfoto: Thomas Køser

Cirkus-børnesange

"Det store ståhejgilde" som Rasmus Mørup Johansen har døbt det kommende børnemøde, skal afvikles i samarbejde med Viborg Bibliotekerne, Kulturprinsen og Viborg Animations Festival - Animok. Planen er at afholde en dag med både underholdning og workshops.

Der er planlagt blandt andet udklædning, dans, filosofiske samtaler, musik-workshop og der skal laves korte animationsfilm med taler til fremtiden. Underholdingen vil tv-værten og musikeren med mere, Onkel Reje, stå for sammen med Vestfjends Børnekor, Børnehaven Myretuen, Gøgleren Bjarne, Mester Fabel og Cirkus Højdeskræk, der også holder til på Flyfabrikken.

Afsættet for idéen til børnemødet er arbejdet med skrivningen og indspilningen af de 12 sange på pladen "De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke", der netop er udgivet af netop Cirkus Højdeskræk. Her er mange af de førnævnte aktører med. Faktisk var omkring 100 glade amatører og professionelle med inde over pladen, og idémanden bag sangene Rasmus Mørup Johansen så derfor et demokratisk netværk af godtfolk og tegningen til at samles til "et brølende topmøde i børnehøjde, sm det hedder.

Rasmus Mørup Johansen pepeger også, at ståhejgildet står på skuldrende af Jeppe Aakjærs visioner om demokratisk dannelse og aktivt medborgerskab:

“Vejen til demokratiet er brolagt med (ustyrlig) leg, der lærer os, at verden hele tiden kan være fundamentalt anderledes. Det er nok en vigtig demokrati-erfaring. Derfor skal vi også huske på at fastholde legen, nysgerrigheden og det undersøgende og ikke lade test, målstyring og andre kassetænkende tiltag få overtaget", skriver Rasmus Johansen om børnemødet i ansøgningen til kultur- og fritidsudvalget.

Coveret til pladen med børnesange fra Cirkus Højdeskræk.
Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Rundt om Viborg For abonnenter

En stor del af landsbyens borgere knokler for at få en ny købmandsforretning: Renoveringsarbejde begynder helt fra grunden

Rundt om Viborg

Lokalplan baner vejen for nye boliger: Klar til endelig vedtagelse af stort byudviklingsprojekt

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Navne For abonnenter

Hele Viborgs "Mr. VGF" har selv været danmarksmester og på landsholdet - nu runder han milepæl

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg

En lettet ung mand: Drømmen er gået i opfyldelse for Jacob

Annonce