Annonce
Rundt om Viborg

Politikere på gåtur: Borgerne viser landdistriktsudvalg rundt i deres by

Møldrup-borgerne har i stort omfang taget del i områdefornyelsen i byen. Billedet her er fra et borgermøde i 2017. Arkivfoto: Morten Pedersen
Byrådets landdistriktsudvalg kommer til Møldrup på tirsdag den 13. august for at se nærmere på resultaterne af områdefornyelsen.

Møldrup: Byrådets landdistriktsudvalg skal på en gåtur rundt i Møldrup, når udvalget på tirsdag den 13. august har placeret sit møde i den nordlige oplandsby. Viborg Kommune har i samarbejde med Møldrup-borgerne gennemført et omfattende områdefornyelses-projekt i Møldrup, og landdistriktsudvalget vil høre om erfaringerne med denne proces.

Besøget i Møldrup begynder med gåturen rundt i byen fra klokken 19 til 20. Bagefter er der en halv times stående samtale med de borgere, der har haft lyst til at være med, og til slut mødes udvalgets syv politikere med den følgegruppe, som har været involveret i områdefornyelsen. Det sker i den gamle stationsbygning.

- Vi kommer for at høre om erfaringerne og få et indtryk af, hvad der har været godt og mindre godt. Staten har bidraget med midler til områdefornyelsen, og blandt andet derfor har den strakt sig over fem år. Jeg har hørt, at nogle synes, at det har været langvarigt, og at det har været svært at holde dampen oppe i fem år, og det er for eksempel et af de emner, vi kan komme ind på, siger Mette Nielsen (S), der er formand for udvalget.

Selv om Viborg Kommune ikke længere får statspenge til områdefornyelsen, så fortsætter kommunen sit program med områdefornyelser i oplandsbyerne, og formålet med politikernes besøg er derfor også at få input til, hvordan man man bedst tilrettelægger processen i de kommende fornyelsesprojekter.

Annonce

Nye mødeformer

Byrådets landdistriktsudvalg har siden udvalgets oprettelse holdt sine møder i oplandsbyerne. Det er langt de fleste gange sket i forsamlingshuse og lignende, hvor man har mødtes med borgerne i en times tid inden det egentlige og lukkede møde i landdistriktsudvalget. Udvalget vil fortsætte med den slags møder, men har besluttet at variere mødeformen, når det er relevant, og i Møldrup giver det naturligvis mening at se nærmere på resultatet på områdefornyelsen ved at gå rundt i byen.

- Det er oplagt at tage en gåtur rundt i byen og mødes med de mennesker, der har været en del af processen, og måske også med dem, der ikke har været med, for at høre hvorfor. Jeg synes, det er et eksempel på rigtigt borgernært arbejde i det folkevalgte demokrati. Alle udvalgets syv medlemmer kommer, så det giver rigtig god mulighed for at få os politikere i tale, siger Mette Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Tidligere byrådsmedlem for SF er død

Viborg FF For abonnenter

Målmand har bestået de første træninger med glans: - Det gør mig sindssygt glad

Annonce