Annonce
Viborg

Politikere på vej i Tinghallen: Der skal lægges planer for fremtiden

Ulrik Wilbek
Borgmester Ulrik Wilbek forudser, at især familieafdelingen og socialområdet får opmærksomhed, når politikerne samles i to dage for at forberede sig på fremtiden.

Viborg: De 31 byrådsmedlemmer kommer til at bruge deres torsdag og fredag i Tinghallen, hvor den årlige plankonference finder sted.

Hvert år afholdes der henholdsvis plan- og budgetkonference. På plankonferencen får politikerne lov til at drømme, inden virkeligheden senere på året viser sit grimme ansigt i form af budgetternes begrænsninger.

På plankonferencen er det udvalgene og ikke partierne, der fremfører planer, idéer og ønsker, og derfor forventer borgmester Ulrik Wilbek (V) heller ikke, at der "går valgkamp i den".

Annonce

Han har dog indført et nyt element, han kalder "den demokratiske debat," hvor der kan fremtures med visioner og initiativer.

- Og der kommer helt sikkert noget op, som nogen vil have med i deres valgoplæg, men det bliver nok først på budgetkonferencen senere på året, hvor der vil komme en konkurrence om, hvem der kan komme med flest gode idéer til, hvordan vi skal bruge vores penge, forudser Ulrik Wilbek.

Positive vinde for udsatte

Særligt to udvalg vil nok møde kærlig opbakning på plankonferencen, vurderer Ulrik Wilbek på forhånd: Børne- og ungdomsudvalget samt social- og sundhedsudvalget.

Formændene for disse udvalg, Per Møller Jensen (S) og Åse Kubel Høeg (V), vil med stor sandsynlighed stå med hatten i hånden på plankonferencen og fortælle om manglende millioner til den daglige drift.

Særligt familieafdelingen og socialområdet har problemer på den konto.

- Jeg kan ikke forestille mig et byråd, som ikke er klar til at støtte op om de to udfordringer. Der bliver først sat tal på til budgetprocessen, men på plankonferencen kan der godt blæse nogle positive vinde, for det er en kritisk, aktuel situation, de er i, siger Ulrik Wilbek.

Han vurderer, at corona-krisen ikke ligefrem har gjort situationen bedre for disse områder.

- Jeg kan ikke lide at sige regning, for det er ikke det, det handler om, men der venter en stor udfordring forude for samfundet, siger borgmesteren.

- Jeg kan jo se, at jeg i det seneste år ikke har kunnet pleje mange af mine venne-relationer, og nogle af dem tror jeg faktisk, at jeg kommer til at miste. Prøv så at tænk på de unge mennesker, som måske ikke går til fodbold eller håndbold, og som skal finde tilbage til deres niche-interesser og venner, som de måske ikke rigtig har længere. Nogle skal måske skifte skole fra 6. til 7. klasse, flere har angst og så videre. Jeg tror godt nok, vi kommer til at se nogle ting på det område, siger Ulrik Wilbek, der også har bemærket, at familieafdelingen igen har problemer.

- Der vil også være en masse der, som skal samles os med anbragte børn, der ikke har kunnet se deres biologiske forældre i lang tid og så videre. På plankonferencen kommer vi helt sikkert til at tage hul på nogle af de ting, vurderer Ulrik Wilbek.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Debat

Helhedsplanen for Skals, der kan blive en succes

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce