Annonce
Viborg

Politikere: Trafikplan kører uden om Viborg

Bedre togforbindelser til og fra Viborg er ikke på dagsordenen i Midttrafiks nye plan. Arkivfoto: Morten Dueholm
Byrådet understreger i høringssvar til Midttrafik, at Viborg ikke tilgodeses i tilstrækkeligt omfang i ny plan for den kollektive trafik.
Annonce

Viborg: - Vi må konstatere, at Viborg igen, igen forbigås transportmæssigt i det udkast til en ny trafikplan for den kollektive trafik under Midttrafik. Det bør vi formulere skarpt i kommunens høringssvar til planen, sagde Lone Langballe fra Dansk Folkeparti, da byrådet på et møde onsdag skulle tage stilling til et svar til trafikselskabet.

Planen opererer som noget nyt med et såkaldt hovednet mellem de større byer i regionen. I Viborg Kommune opererer man med togstrækningen mellem Skive og Viborg, togstrækningen mellem Viborg og Aarhus, busruten mellem Viborg og Herning, busruten mellem Viborg og Silkeborg og busruten mellem Viborg og Aalestrup som hovednet.

- Men man opererer ikke med direkte buslinjer fra Viborg til hverken Holstebro, Hobro, Randers eller Aarhus. Her henviser man til togstrækningerne, men ingen af dem er direkte, og derfor er de ikke attraktive for passagererne. I alle fire tilfælde skal man en omvej over enten Struer eller Langå, sagde Lone Langballe.

Annonce

Bedre jernbane ønskes

Hun gjorde også opmærksom på, at det er kritisabelt, at Midttrafik ikke mener, at det er nødvendigt med busforbindelser til Apple og Aarhus Universitets afdeling i Foulum.

Politikerne var heller ikke tilfredse med, at den opgradering af jernbaneforbindelsen mellem Viborg og Aarhus uden om Langå, som kommunen ofte har efterlyst gentagne gange, heller ikke er med i udkastet til den nye trafikplan.

- Så der er ikke umiddelbart udsigt til, at Viborgs historisk dårlige jernbaneforbindelser bliver forbedret. Men vi må arbejde på at gøre opmærksom på, at der skal være bedre forbindelser til og fra Viborg på hovednettet, vedgik Johannes Vesterby (V), der er formand for teknisk udvalg.

Flemming Gundersen fra Enhedslisten undrede sig specielt over, at klima og miljø ikke omtales med et ord i planen fra regionens trafikselskab - selv om klimabelastningen fra store biler som busser er omfattende.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce