Annonce
Viborg

Politikere vil sende millioner til gymnasierne i Viborg

Gymnasierne skal have en økonomisk håndsretning, mener Radikale Venstre. Foto: Morten Stricker
Gymnasierne er blevet udsultet, så derfor skal de have penge tilbage, mener Radikale Venstre, som vil bringe ønsket ind i forhandlingerne om finansloven. Flere millioner vil havne i Viborg.
Annonce

Viborg: Den borgerlige regering fra 2015-2019 indførte det såkaldte omprioriteringsbidrag, der blandt andet betød, at uddannelsesinstitutioner årligt skulle spare to procent på deres budgetter.

Den røde borgerlige opposition var imod, og sparekravet er da også væk, men de besparelser, der blev gennemført under den borgerlige regering, gør stadig ondt, mener Radikale Venstre. Specielt er forholdene på gymnasierne blevet for ringe, mener partiet.

- Vi er nødt til at have gode uddannelser. De er fundamentet for, at vi kan klare os godt, siger Andreas Steenberg, medlem af Folketinget, valgt for Radikale Venstre i Vestjyllands Storkreds.

Regeringens støtteparti har derfor bragt et ønske ind i forhandlingerne om næste års finanslov. Radikale Venstre vil betale penge tilbage til gymnasierne. Et beløb svarende til det, skolerne sparede i 2019.

Det vil blandt andet betyde, at Viborg Katedralskole skal modtage1.625.421 kroner, Viborg Gymnasium 1.195.557 kroner, Mercantec 1.176.925 kroner og Bjerringbro Gymnasium 392.464 kroner.

- Det er et forslag, som vi vil stå meget på i forhandlingerne, siger Andreas Steenberg.

Hvorfor er det lige gymnasierne, der skal have penge? Hvad med erhvervsskolerne?

- Nu har vi valgt at koncentrere os om gymnasierne. Erhvervsskolerne har jo tidligere fået penge. Generelt synes jeg, at der er en usund debat om vores uddannelser. Vi synes også, at flere skal vælge en erhvervsuddannelse, men det skal ikke ske ved at gøre forholdene på for eksempel gymnasierne ringere, siger Andreas Steenberg.

Hvis Radikale Venstres forslag bliver gennemført, vil det koste cirka 220 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce