Annonce
Debat

Politikernes manglende troværdighed

Erik Kristensen

Læserbrev: Kommunikationsfirmaet Radius har igennem de sidste 19 år foretaget årlige analyser af 26 forskellige professioner troværdighed hos et repræsentativt udsnit af danskere. Politikerne har i samtlige 19 år udgjort bundproppen som nr. 26.

Årsagerne til bundplaceringen er mange, vel især betinget af den politiske adfærd på Christiansborg. Imidlertid er der også et solidt bidrag til utroværdigheden fra den lokale politik, hvor Region Midt er storleverandør bl.a. dokumenteret i en række artikler og debatindlæg i Midtjyllands Avis og Viborg Stifts Folkeblad.

Det seneste eksempel på denne uheldige adfærd udvises af nuværende regionsmedlem Annette Roed (S) Århus, der som en anden trojansk hest vist nok netop er flyttet til Silkeborg og straks valgt som ny kandidat for socialdemokratiet i Silkeborg.

Med stor promoverende ihærdighed har hun straks kastet sig ind i den lokale debat og - formentligt utilsigtet- demonstreret en åbenlys diskrepans mellem ord og gerninger, idet hun nu nærmest med en indladende penneføring erklærer, at sygehuset i Silkeborg skal udvikles, samtidigt med at hun som nuværende medlem af regionsrådet har deltaget i en begyndende afvikling af sygehuset.

Endvidere demonstrerer hun en meget særpræget opfattelse af den politiske dialog (MJA 24.3.21), idet hun anklager en politisk modstander Poul Berggren (V) for at bidrage til politikerleden. Berggrens brøde er blot en fremlæggelse af egne politiske mål for fremtiden. Berggrens ideer er ikke i overensstemmelse med den aktuelle hospitalsplan. Hvorefter Annette Roed straks klandrer Berggren for at fremme politikerleden. Et i sandhed noget besynderligt argument i et demokrati.


Grunden til, at der i et demokrati er valg hver 4. år, er for, at vi vælgere kan tage stilling til politikernes gøren og laden.


Det burde være overflødigt at oplyse A. Roed om grunden til, at der i et demokrati er valg hver 4. år, er for at vi vælgere kan tage stilling til politikernes gøren og laden. Dette kræver bl.a. at vælgerne kender den ENKELTE politikers aktuelle adfærd, ideer og mål, og ikke blot de sædvanlige floskler fra partiprogrammerne. Så skal vi nok som vælgere selv tage stilling til evt. politikerlede, populisme og forekomsten af uacceptabelt partidiktatur.

Det tyder også på, at hun kommer fra en politisk kultur, hvor de menige medlemmers mulighed for selvstændige standpunkter er begrænset grundet partidisciplin. I øvrigt er hospitalsplanen ikke en naturlov, men kan ændres i 2024, hvis der er flertal herfor.

Det af A. Roed udviste adfærdsmønster passer ind i en meget lang række af uværdige politiske aktiviteter/skandaler i Region Midt.

Som eksempler på moralsk anløbne projekter kan nævnes (listen ikke udtømmende):

Anders Kühnaus forsøg med den politiske benlås, hvor han lægger hindringer i vejen for politikernes kontakt med institutionerne. Dermed svækkes demokratiet

Usympatisk moral hos psykiatrilistens eneste medlem Peter Møller Andersen, som kort før et valg konverterer til socialdemokratiet uden at opgive sit mandat og dermed stiller en ikke politisk liste dårligt i valgsituationen. Psykiatrilisten eksisterer dermed ikke længere i regionsrådet

Regionsmedlemmet Jakob Isøe Klærke (SF), som sværter overlæge Mahican Gielens på internettet, på trods af at sagen om Mahicans Gielens ansættelse ikke var afgjort på daværende tidspunkt. I øvrigt kan regionens politiske boykot af hendes ansættelse i Region Midt medtages som en skandale.

Forvaltningsskandalen vedrørende lavdosis CT-scanning.

Listen af fadæser og skandaler er lang under ledelse af regionsrådsformand Anders Kühnau, regionsdirektør Pernille Blach Hansen og koncerndirektør Ole Thomsen

Der er behov for en massiv udluftning i regionsrådet ved valget 2021 og Silkeborg har behov for en lokal og troværdig repræsentant med selvstændige meninger. Det er åbenbart ikke Annette Roed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce