Annonce
Viborg

Politisk enighed om at begrænse pædofile forældres rettigheder

Sarah og Vibeke stod for tre uger siden frem med deres historie i folkebladet. Foto: Jane Gisselmann

Flere partier giver over for Viborg Stifts Folkeblad udtryk for, at det skal være slut med at beholde forældremyndigheden og retten til samvær, når man er dømt for seksuelle overgreb mod børn.

Viborg: Den konservative social- og børneminister Mai Mercado har tilkendegivet, at hun vil gå ind i og se på, om det fortsat skal være muligt for forældre, der er dømt for pædofili, at beholde retten til samvær og forældremyndighed.

- Jeg vil nu undersøge, om der er behov for at ændre eller klargøre reglerne, sagde hun til folkebladet i mandags.

Tirsdag var det så Venstres socialordfører Carl Holst, som også lagde op til stramninger på området, mens socialdemokraternes socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil mere direkte sagde, at:

- Selvfølgelig skal det være sådan, at har man begået et seksuelt overgreb, så mister man forældermyndigheden og retten til samvær.

Nu melder så også både Dansk Folkeparti og SF sig på banen. Også her er der opbakning til at se på reglerne.

Udtalelserne kommer, efter at Viborg Stifts Folkeblad over to lørdage har fortalt om de pædofiles ofre.

I den ene historie gruede en mor for, at hendes eksmand om lidt forventer at skulle fejre jul med sin datter, selvom han er dømt for seksuelle overgreb mod sin tidligere steddatter. I den anden historie stod 35-årige Martin frem og fortalte, at han som barn var blevet misbrugt af sin far, der allerede var dømt for pædofili. Det kunne ske, fordi faren stadig havde ret til samvær.

Annonce

Barnets tarv

I et læserbrev i dagens avis, skriver næstformand i SF, Signe Munk, at:

- Udover at være en personlig tragedie for både barn og familie er den omtalte sag også et billede på et system, hvor der skal strammes op. Reglerne skal skærpes, så der ikke kan herske tvivl om, at det er barnets - og kun barnets - tarv, der skal tages hensyn til, når der skal træffes afgørelser om forældremyndighed og samvær. For i dag har vi en lovgivning, hvor der til tider tages for store hensyn til forælderens ret til barnet i sager om samværsret, skriver hun.

Folkebladet har også henvendt sig til Dansk Folkepartis socialordfører Karin Nødgaard, og hun skriver blandt andet i en mail, at reglerne, som de foreligger i dag, bør vendes på hovedet, så fortsat forældremyndighed og ret til samvær er en undtagelse:

- Vi kan ikke sagsbehandle enkeltsager, men DF mener, at der skal usædvanligt meget til for at en pædofildømt må få samvær med børn og have forældremyndighed. Her må barnets bedste og dets trivsel være det primære at sikre, lyder det.

Der forhandles i øjeblikket om en ny forældreansvarslov, hvor de strammere regler i forbindelse med pædofilsager kan blive en del af den samlede pakke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Viborg-historiker ramte plet

Annonce