Annonce
Rundt om Viborg

Politisk formand: - Der er ikke noget fordækt ved sagen

Johannes Vesterby (V), formand for Viborg Byråds teknikudvalg, mener, at såvel forvaltningen som byrådspolitikerne har gjort det rigtige ved at indlemme ledvogterhuset i Karup i et kommuneplantillæg for boliger. Arkivfoto: Morten Pedersen
Johannes Vesterby (V) mener, at både forvaltning og politikere har handlet rigtigt ved at tage ledvogterhuset i Karup med i en kommunal plan for nye boliger.
Annonce

Karup: - Jeg må afvise, at vi har gjort noget forkert.

Så kategorisk afviser Johannes Vesterby (V), formand for Viborg Byråds teknikudvalg, kritikken af, at det gamle ledvogterhus i Karup er indlemmet i en kommunal planlægning for nye boliger cirka 250 meter væk fra ledvogterhuset.

Udtalelsen gælder også den kommunale forvaltning, der til et udvalgsmøde den 3. juni i år, medbragte en sag - eller rettere et tillæg til en sag - uden for dagsordenen.

- Vi har en kultur i teknisk udvalg, der betyder, at vi gerne vil fremme udviklingen bredt. Derfor var det rigtigt af forvaltningen at tage sagen med "under armen", selv om forespørgslen vedrørende ledvogterhuset kom, efter at dagsordenen var udarbejdet, siger Johannes Vesterby.

Han konstaterer også, at "det samlede udvalg synes, at det var en god idé". Altså at rykke lidt på kommuneplangrænserne, så ledvogterhuset på Østergade 23 kommer til at ligge i et boligområde i stedet for i et område til "almen service".

Annonce

Offentlig høring

Johannes Vesterby vedgår gerne, at teknisk udvalg er "handlingsorienteret", men han afviser, at der skulle være et demokratisk problem endsige noget "fordækt" i måden, som denne sag er håndteret på.

- Det hele fremgår jo af kommuneplantillægget, som nu kommer i offentlig høring, og så kan alle give deres besyv med, før vi i byrådet træffer den endelige beslutning, siger udvalgsformanden.


Vi har en kultur i teknisk udvalg, der betyder, at vi gerne vil fremme udviklingen bredt

Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg i Viborg Byråd


Han peger endvidere på, at økonomi- og erhvervsudvalget også har anbefalet lokalplanen og kommuneplantillægget, der først og fremmest skal gøre det muligt at opføre 18 boliger på den tidligere foderstofgrund ved Genvej/Godthaabsvej.

Annonce

Kortmaterialet

Johannes Vesterby medgiver dog kritikerne, at inddragelsen af ledvogterhuset i denne planlægning "ikke er supergennemskueligt", og at "kortmaterialet godt kunne være bedre".

Disse to kort er i kommuneplantillæg nr. 62 den eneste visuelle beskrivelse af, at ledvogterhuset flyttes fra et område til "almen service" til "blandet bolig og erhverv". Illustration: Viborg Kommune

Men substantielt mener han altså, at det er rigtigt at få ledvogterhuset til at ligge i et boligområde.

- Man skal jo også tænke på, hvad alternativet er. Tilsyneladende har der ikke været andre muligheder for anvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce