Annonce
Debat

Politiske nikkedukker

I sidste uge holdt byrådet i Viborg Kommune møde med få sager på dagsordenen, men det blev dog en munter begivenhed, hvor der bl.a. var lidt rod i afstemningen. Først var der for få stemmer, så var der for mange, det stemte simpelthen ikke. Den nye konservative borgmester så sig rundt i lokalet og konstaterede, at én stemte for, to hverken for eller imod og konkluderede at resten så stemte imod - munterheden var sluppet løs.

Første punkt på dagsordenen var revisionsberetning nr. 3, og den burde have givet anledning til politiske kommentarer, men den eneste, der bad om ordet, var Åse Kubel Høeg (V) - hun fandt det dybt bekymrende over de mange fejl, der er opdaget i behandlingen af handicappede og udsatte børn. Hun mente, de mange konstaterede fejl er en fare for borgernes retssikkerhed.

Resten af forsamlingen var tavs som graven - og det må give anledning til alvorlig bekymring for det lokale folkestyre og demokratiet, når kun én enkelt ud af 31 byrådsmedlemmer interesserer sig for de svage og syge borgeres ve og vel i Viborg Kommune - og det er desværre ikke nogen ny holdning hos de folkevalgte politikere i Viborg Kommune.

Annonce

Den tidligere konservative borgmester i Viborg Kommune er i dag trådt tilbage og blevet formand for den samlede lille flok konservative i Danmark under mottoet »Mennesket først« - hallo, det var sandelig ikke noget han praktiserede som borgmester - det er åbenbart heller ikke trængt ind hos den konservative flok i Viborg Kommune eller resten af byrådets politikere med, lige undtagen Åse Kubel Høeg (V).

Hverken formanden for børne- og ungdomsudvalget Claus Clausen (V) eller formanden for social- og arbejdsmarkedsudvalget Søren Gytz Olesen (SF) ytrede sig overhovedet - sidstnævnte deltog ikke i mødet, det gjorde hans stedfortræder, Kai O. Andersen. Derimod var der livlig talelyst til forslaget om en arkitekturpolitik - altså mursten frem for mennesker. Åbenbart gør politikerne ikke en dyt ved de mange fejl, men henholder sig til, at man skal have tillid til forvaltningen og deres forklaringer på de alt for mange fejl.

Søren Gytz Olesen gør sig i et læserbrev i Folkebladet til talsmand for, at man skal i dialog med de ansatte og så ellers holde kritikken bag lukkede døre - skjult for offentligheden. Det hjælper sjældent at kritisere, skriver Søren Gytz Olesen. Og det kan han have ret i - vi har i hvert fald igennem flere år set, at den offentlige kritik der har været mod Viborg kommune, når det gælder behandlingen af svage, syge, handicappede med flere sjældent har ført til noget positivt.

Politikerne har som regel stukket hovedet i busken og nægtet at se kendsgerningerne i øjnene. Jeg kan oplyse til den »kritik-sky« SF'er, at der er sket adskillige fejl i sagsbehandlingerne i Viborg Kommune, uden at der af den grund er stillet nogen til ansvar.

Der burde for længe siden have været stillet en hel del til ansvar for de mange urimelige fejl, som Viborg Kommune har begået i årevis og dermed trynet adskillige borgere.

I første række er det politikernes ansvar at udstikke retningslinierne, men det vil man ikke, eller også magter man det ikke. Samtidig er der en del medarbejdere, som nok burde sættes til andet arbejde, da de ikke har været deres opgave voksen. Så både politikere, chefer og uduelige behandlere burde revurdere deres opgave og plads på rådhuset i Viborg.

Politikerne skal jo huske på, at de er folkevalgte til at være borgernes tillidsrepræsentanter og ikke lade sig styre af de alt for magtfulde embedsmænd og -damer. Det virker i dag mere som om, det er embedsmændene, der kører klatten med politikerne som marionetdukker - nikkedukker. Der sker alt for mange fejl i den kommunale sagsbehandling i Viborg Kommune.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat For abonnenter

Vi ved, mordene også kunne ske i Viborg

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce