Annonce
Viborg

Populært bageri skifter ejere

Bitten og Jens Erik Jensen overlader per 1. januar bagerbutikken i Søndermarken til Ib og Gitte Christensen. Foto: Helle Lenschow.

Jensens Bageri på Koldingvej får nye ejere fra årsskiftet.

Fra den 1. januar overtager Ib og Gitte Christensen Jensens Bageri på Koldingvej.

Og udover at bo i Søndermarken, er parret også på andre områder på hjemmebane i bydelen. Ib Christensen er født på Koldingvej og i 1989 blev han udlært bager i det daværende Svends Bageri. Hos Jensens Bageri har han været ansat de seneste 10 år, så både han og hustruen Gitte, der er mediegrafiker og glæder sig til at stå for butiksdelen i bageriet fremover, kender derfor bageriet til bunds.

»Vi har længe ønsket at overtage, og gennem tiden har vi sagt nej til flere tilbud. For os handler det ikke om bare at blive selvstændige men om at blive selvstændige det rette sted, og det har vi fundet her,« siger Gitte Christensen, der fortæller, at når man som hende i næsten 25 år har været gift med en bager, så kan man ikke undgå at lære en del om arbejdet også. Samtidig er parret to børn den 18-årige Sofie og den 14-årige Frederik nu i en alder, der muliggør livet som selvstændige.

»Inden for en overskuelig fremtid vil vi skifte navnet til Søndermarkens Bager, og selvom stedet fortsætter i samme ånd, så vil vi fører en række nyheder til. Lige nu undersøger vi blandt andet mulighederne for at producere glutenfri friskbagt brød og få flere mørke brædvarianter på hylderne,« siger Ib Christensen, der glæder sig over overtagelsen.

Det samme gør bageriets ejere gennem 20 år Jens Erik og Bitten Jensen, der trods en vis vemod ved at forlade branchen efter rigtig mange år, også er trygge ved, at det er et kendt ansigt i form af Ib Christensen, der tager over.

»Det er en fordel for os, kunderne samt personalet. Vi kender Ib gennem 10 år og er rigtig glade for, at det blev ham og Gitte,« siger Jens Erik Jensen, der nu skal til at vænne sig til en noget anderledes dagligdag uden bageriet.

»Jeg gik i lærer for 45 år siden, og Bitten og jeg har haft bagerier sammen de seneste 30 år. Jensens Bageri har vi haft de seneste 20 år, så det bliver meget anderledes. Vi er ved at have en alder, der gør, at nu skal det til at være. Jeg vil dog forsøge at finde lidt arbejde et par timer dagligt i starten. Hvad det skal være, ved jeg endnu ikke med sikkerhed. Nu må vi se, hvad jeg er god til,« siger Jens Erik Jensen.

Bitten Jensen gik på efterløn i maj i år, og hun fortæller, at hun ikke har haft svært ved at fylde fritiden ud.

»Vi får mere tid til at rejse - også i længere tid. Indtil nu er den længste sammenhængende ferie, vi har haft, på 14 dage. Og så får vi mere tid til familien. Jeg er også spændt på, om jeg kan finde mig i, at Jens Erik er hjemme om morgenen, for det har vi jo aldrig prøvet på grund af en bagers mødetider,« siger hun og griner.

Jens Erik og Bitten Jensen flyttede til Stoholm fra Ikast i 1986. Her åbnede de et bageri i Stoholm og Skive. I 1995 købte parret det nuværende Jensens Bageri på Koldingvej og begyndte at producere eget brød der. I 1999 solgte de de andre bagerier og satte alle kræfter ind på Koldingvej, hvor der i dag er otte fuldtidsansatte - herunder fire bagersvende - samt 12 unge piger ansat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce