Annonce
Læserbrev

Portræt. Tak begge to

Læserbrev: I tirsdagens udgave af folkebladet var der et fødselsdagsportræt. Det er der tit, men for mig var det et helt særligt portræt. Mads Bæk, lederen af Varmestuen, havde rundet de 60 år.

Tillykke med det, og et stort tillykke med, at i mange af årene har du kunnet rumme dem, for hvem det indre kompas gik i ”udu”. Der skal ikke så meget til, før vægtskålen tipper den gale vej. Men så står Mads Bæk og alle hans frivillige klar med et åbent sind og lidt dagligt nærvær.

Naturligvis blev det i en periode for meget for Mads Bæk. Det kræver sit at få alle de skæve eksistenser ind under huden. Dem vi andre ikke rigtig vil lege med. Hvor mange tænker på de skæve eksistenser, når de kører ind under Preislers Plads og passerer dem i Grotten. Dem som vi egentlig ikke kan rumme, og som på samme tid har droppet at lege med os. Armod, forfald, deroute. Men måske er deres liv med til at minde os om, at måske er der egentlig ikke så langt fra villa, Volvo og vovhund til Grotten.

Den anden, der fortjener en stor og velmenende tak, er manden bag portrættet, journalist Andreas Søndergård. Gang på gang er han i stand til at få nærværet frem. For mig betyder det, at jeg nærmest befinder mig i Varmestuen og kan lugte Mads Bæks piberøg. Det første, jeg gør, når jeg åbner folkebladet på nettet, er altid at tage en hurtig gennemgang for at se, hvad der er sket af stort og småt. Er der et indlæg af Andreas Søndergård, har det første prioritet.

Hvis Folkebladet og dermed Lars Norup opererer med noget så moderne som ”resultatløn”, burde han forgylde Andreas Søndergård. Hvad er bedre end at læse om menneskers liv. Pludselig opstår øjeblikket, hvor man tænker: hov, sådan kan livet også være. Hvad enten det er optur eller nedtur.

Dette indlæg blev nok lidt følelsesladet. Men det berører mig at læse et indlæg fyldt med nærvær i en tid, hvor vi bliver tæppebombet med tilbud fx madlavning kl 6:30 om morgenen efterfulgt af en reklame for kviklån m.m., er det vigtigt, at vi som mennesker bevarer nærværet og blikket for hinanden og ikke mindst, dem det hele skred for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce